USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Польщі найбільше дозволів на роботу видають українцям і непальцям

21 Травня 2019 10:38
За даними Головного статистичного управління Польщі (GUS), найбільше дозволів отримали українці (70%), а також непальці (6,1%), інформує tvn24bis.pl.

Збільшення кількості дозволів на працю зафіксовано в усіх воєводства Польщі, крім Сілезького (південь РП), де цей рівень знизився на 5,3%. Торік найбільше дозволів видано у Мазовецькому воєводстві (24%) з адміністративним центром у Варшаві. Однак в останні роки кількість виданих дозволів у цьому воєводстві падає порівняно з іншими воєводствами країни.

Торік у Польщі видано дозволи на працю представникам 125-ти країн. Найчастіше це були українці (70%). Найбільше дозволів українцям видано в Любуському воєводстві на заході РП – 85%. У воєводствах на сході Польщі багато дозволів отримують білоруси.

Крім українців та непальців, значну кількість дозволів на працю отримують також громадяни Індії та Бангладеш – по 2,5%.

Більшість дозволів на працю у Польщі видається чоловікам (77,2%), натомість жінкам лише 22,8%.

Як правило, дозволи на працю є щоразу новими (97,4%), а не продовженням попередніх.

Найбільше дозволів на працю в Польщі видано особам, які працюють у сферах надання послуг (прибирання, охорона, догляд тощо) - 24,4%, будівництва (22,8%), промислового виробництва (21,4%), транспорту і роботи на складах (15,9%).

Як відомо, кожен іноземець, який хоче легально працювати в Польщі, повинен мати дозвіл на працю. Дозвіл видає воєвода відповідного воєводства, на території якого діє суб’єкт, який хоче працевлаштувати іноземця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus