USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Польщі злетів попит на українців-управлінців

18 Жовтня 2019 12:41
Незважаючи на те, що українські заробітчани в Польщі в основному займають нижчі посади у промисловості, сільському господарстві та у сфері послуг, їхня чисельність на керівних постах впевнено зростає.

Про це повідомляє видання «Український бізнес ресурс» з посиланням на Plus Biznesu.

Зокрема, у першому півріччі 2019-го 404 українці в Польщі отримали роботу в органах державної влади, стали вищими посадовими особами або керівниками. Це на 53% більше, ніж рік тому, зазначив глава агентства з працевлаштування Personnel Service Кшиштоф Інглот.

«Зростання зайнятості серед (українських - ред.) фахівців або менеджерів свідчить про те, що в Україні ми можемо знайти багато цінних працівників. Нам необхідні їхні знання та вміння, за які ми повинні їм відплатити привабливою міграційною політикою, включаючи забезпечення, наприклад, повного соціального пакету, полегшення доступу до житла чи здобуття освіти для їхніх дітей», - підкреслив Інглот.

Також він зазначив, що в Польщі попит на працівників «з-за східного кордону» останнім часом збільшився найбільше у промисловості та у сфері ремісничої діяльності. За перші шість місяців 2019 року у цих сферах працевлаштувалися 63 тис. українських заробітчан. Для порівняння, в минулому році за той же період - всього лише 34 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus