USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Рокинівській школі встановили мультимедійний комплекс

29 Грудня 2016 19:57
На крок ближче до сучасних технологій учні та вчителі навчально-виховного комплексу стали завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». У кабінеті хімії на умовах співфінансування вдалося облаштувати комп’ютер та телевізор, провести Інтернет, - інформує прес-служба Фонду.

Одинадцятикласниця Рокинівського навчально-виховного комплексу Діана Качмарик уже три роки займається науковою роботою. Дівчина досліджує фітосанітарний стан сортів ярого тритикале. Обрала таку тему не випадково, адже навчається в агроекологічному ліцеї. Інформацію для своїх досліджень дівчина шукає в довідниках, часто використовує Інтернет. Зі своїми напрацюваннями Діаназаймає призові місця на всеукраїнських конкурсах. Щоправда, про її досягнення мало знали у стінах рідної школи, адже донедавна тут не мали необхідної техніки, щоб продемонструвати результати досліджень.

«Коли я їздила на різні конкурси, мені надавали різні проектори, телевізори, на яких я мала змогу показувати свої презентації, але у школі цього не можна було зробити», – каже Діана.
Директор Рокинівського НВК Іван Галалюк переконаний: використовуючи комп’ютер навіть фрагментарно, діти мають можливість більш реально уявити історичні події, різні явища або побачити карти, яких нема у виробництві. Так виникла ідея спільного проекту із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».
«Обговорюючи проект звернення, ми запропонували збільшити фінансову частку Фонду. Для чого? Щоб, крім придбання телевізора, розширити проект і підвести Інтернет, щоб дати ноутбук який дозволить керувати зображеннями, показувати презентації. В результаті в нас вийшов мультимедійний комплекс», – каже Наталія Рубльова, керівник луцького районного представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
«Сьогодні дітей дуже важко зацікавити навчанням, тому на допомогу приходять сучасні технології. Тепер ми за урок вивчаємо стільки, скільки раніше не встигали за два і більше уроки», – каже Наталія Галалюк, учитель географії.
Сила громади – у її амбіціях. А ідей у рокинівців не бракує. Вони переконані, що попереду – плідна праця над новими проектами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus