USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Росії – масові мітинги проти підвищення пенсійного віку. Фото

1 Липня 2018 15:26
У неділю, 1 липня, у десятках міст Росії люди вийшли на протест проти підвищення пенсійного віку. Акції проводять прихильники російського опозиціонера Олексія Навального та представники профспілок і парламентських опозиційних партій.

Про це повідомляє «Медуза».

Наразі невідомо, чи є затримані серед протестувальників, проте повідомляється, що зокрема у Краснодарі активістів під різними приводами зупиняють працівники ДПС, заважаючи потрапити на мітинг.

Тим часом на Червоній площі в Москві житель Ростова-на-Дону Слава Шумський провів одиночний «голий» пікет, прикриваючи своє тіло лише шматком картону. Свою акцію чоловік назвав «Труси протесту». Як на це відреагували правоохоронні органи – невідомо.

За даними Навального, на мітинг в Омську зібралося більше 3 тисяч людей.

Учасники протесту підписали підсумкову резолюцію з вимогою не ухвалювати законопроект про пенсійну реформу, а також скасувати підвищення ПДВ до 20%.

Нагадаємо, у червні уряд Росії вніс до Держдуми законопроект про підвищення пенсійного віку з 55 до 63 років для жінок і з 60 до 65 років для чоловіків. Перехідний період, під час якого планують поетапно проводити зміни, може розпочатися в 2019 році.

Додамо, що російська влада передбачила ймовірність протестів через збільшення пенсійного віку, тож заборонила відповідні мітинги у Москві на період проведення Чемпіонату світу з футболу, який триватиме до 15 липня.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 1 Липня 2018 15:31
А в нас без митинги обходиться. Всi довольнi
Я до АНАТОЛЬ_ Показати IP 1 Липня 2018 19:33
І хто раби???????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus