USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Медики назвали попередню причину смерті породіллі на Волині

21 Березня 2018 13:38
У справі про смерть породіллі із Любомля Юлії Оніщук з’явились перші офіційні висновки. Своє слово сказала клініко-експертна комісія, яку скликали при Волинському управлінні охорони здоров’я. Так, основною причиною смерті породіллі медики вважають травму селезінки, йдеться у сюжеті Волинської регіональної дирекції НТУ.

Нагадаємо, 9 лютого Юлія Оніщук народила третю дитину, однак втратила багато крові. Аби врятувати маму трьох дітей, небайдужі жителі району здавали кров. Однак через три дні, 12 лютого, жінка померла. Родичі померлої породіллі з Любомля звинувачують лікарів у непрофесійності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У ЮЛІЇ ДВІЧІ ЗУПИНЯЛОСЯ СЕРЦЕ», - БАТЬКИ ПРО СМЕРТЬ ПОРОДІЛЛІ НА ВОЛИНІ

У поліції за фактом службової недбалості розпочали кримінальне провадження і призначили низку експертиз.

"Клініко-експертною комісією явних недоліків у наданні допомоги Юлії Оніщук не встановлено. Жінка поступила до лікарні з кровотечею, у неї був важкий геморагічний шок, який в подальшому призвів до такого результату", - прокоментував головний спеціаліст з акушерства та гінекології управління охорони здоров'я Роман Савка.

З його слів, основною причиною смерті породіллі стала травма селезінки. Каже, якби родичі раніше повідомили про травму, медики зробили б детальну ревізію органів черевної порожнини.



Тим часом, зі слів чоловіка померлої, родичі пропонували лікарям, що вони викличуть реанімобіль за власні кошти, аби доправити породіллю до Києва чи Луцька. Однак, медики відповіли - що не потрібно, мовляв, стан жінки стабільним.

Новонародженна донечка померлої породіллі досі перебуває у Луцькій дитячій лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Кіт Показати IP 21 Березня 2018 14:36
Де ви чули, щоб лікарі коли небудь були винними, що хоч видумають, крук крукові око не виклює, а жінку угробили, менше пити треба, а то від гульок і алкоголю позапухали, на передачі видно добре було, щирі спвчуття родині, то горе страшне.
Петя Показати IP 21 Березня 2018 14:58
Лікарів ніхто не контролює. Правда- пити треба менше! Їм ті хворі до одного міс..регочуть ті санітарки і так далі, хіба таке може робитися в ілкарнях де люди хворі і лікуються Співчуваю рідним, діти бідні залишились сиротами через халатність лікарів
А Показати IP 21 Березня 2018 15:01
лікарі не боги. Самим треба думати і про своє здоров"я і про наслідки. Ця жінка маючи двох дітей і два кесарських розтини ( тобто два рубці на матці) вирішує, що їй треба ще третя дитина і відповідно вже третій кесарів, щоб на матці живого місця не залишилось. Після першого кесарева, лікарі радять зважуватись на третю дитину аж через п"ять років, щоб не було небезпеки від рубця, в даному випадку відбулось врощення плаценти в рубець,а третя вагітність при наявності двох кесаревих взагалі небезпечна і небажана. Зрозуміло, коли люди ризикують своїм життям, народжуючи першу дитину, бо хочуть мати свою кровинку, але коли вже є двоє дітей, то треба було головами думати і про своє здоров"я, і про ризики і про дітей, що вже є, а не хто зна про що, а тепер абсолютно всі винні, бо наші люди завжди і у всьому керуються ду?нуватим принципом "якось то воно буде", ігноруючи здоровий глузд і елементарну відповідальність.
А до А Показати IP 21 Березня 2018 15:04
поправочка - зважуватись на другу дитину через п"ять років,після першого кесарева, а не на третю (механічна помилка)
Koshka 9 до А Показати IP 21 Березня 2018 15:14
Там не лише на матці живого місця нема, плацента приросла до матки і до сечового!!!! Але хто з них визнає себе винним??? Як правило, винуваті завжди медики!!! Так лікарі не Боги, і спасти людей, які не думають про себе і своє майбутнє вони теж не можуть!!! Матка вся в рубцях!!!
анон до А до А Показати IP 21 Березня 2018 15:36
Після першого кс бажано 3 роки не вагітність, а не 5. Якщо жінка хоче дитину ще одну, їй що хотілку закрити? Дехто і по 4 дитини має шляхом кс і що?
А до анон до А Показати IP 21 Березня 2018 15:56
не три роки, а п"ять, кажу це маючи особистий досвід двох кесаревих розтинів і лікування та спілкування з лікарями -професіоналами від Бога. І в певних випадках,так, треба хотілку закрити, і думати головою, а не хотілкою, бо дехто має і по чотири дитини шляхом кс, а дехто після такого і кладовищі, а діти сироти, бо природа не любить наруги над собою, а можливості організму у всіх різні.
V до анон до А Показати IP 21 Березня 2018 16:20
саме так, закрити хотілку і ввімкнути голову!
Koshka 9 Показати IP 21 Березня 2018 15:04
Так тут лікарі не винні!!! Чому вагітну не привезли зразу в стаціонар після автоаварії??? ніхто не хоче з родичів дати відповідь на це питання??? Чому родичі не повідомили про цю подію??? І розповідають, що травма селезінки!!!!! виникла пілся того, як вагітна вдарилася животом в одвірок!!!! ????? За кого вони вважають інших людей??? За дурнів???? Якщо чоловік і сім"я не вірить медикам районної лікарні, чому не відвезли в інший заклад (Ковель, Луцьк)? Не зміг??? Алкоголь не дозволив???
Оля Показати IP 21 Березня 2018 17:47
Читаєш ці коментарі і жахаєшся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus