USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У США помер співавтор плану щодо «оренди Криму»

7 Березня 2017 09:13
У США 2 березня за нез'ясованих обставин помер бізнесмен українського походження, 69-річний Алекс Оронов, який керував сільськогосподарським бізнесом в Україні і якого називають співавтором скандального плану щодо оренди Криму українського нардепа Андрія Артеменка. Про це повідомила The Independent.

Як зазначається, покійний Алекс Оронов допомагав налагоджувати зв'язки між російськими офіційними особами і президентом США Дональдом Трампом через адвоката Майкла Коена, а також «розробляв план повернення анексованого Криму».

За інформацією видання, Оронов був родичем особистого адвоката Трампа Майкла Коена, і саме він допоміг організувати зустріч Артеменка із цим адвокатом та російськими представниками для обговорення «мирного плану» щодо Криму. Як зазначив сам Андрій Артеменко на своїй сторінці в Facebook, Оронов був громадянином США, але останні 20 років віддав Україні, створивши сільськогосподарський холдинг - Баришівську зернову компанію, яка після залучення шведських інвестицій була перейменована в Grain Alliance.

Нагадаємо, 20 лютого видання The New York Times повідомило, що депутат від Радикальної партії Андрій Артеменко передав у Білий дім «план нормалізації відносин» між Україною і Росією для скасування санкцій. Ним передбачається виведення всіх російських військ зі східної України; українські виборці, згідно з ідеєю Артеменка, мають вирішити питання про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.

27 лютого, під час прес-конференції Артеменко заявив, що він планує «найближчим часом» здійснити поїздки до Вашингтона та Нью-Йорка і «продовжувати свою справу».

Між тим, ГПУ відкрила проти народного депутата Андрія Артеменка провадження за підозрою у державній зраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Люцифер Показати IP 7 Березня 2017 09:31
Він уже в кацапському пеклі чекає Путіна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus