USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У США відкриється завод з переробки людей на компост

21 Грудня 2019 23:40
Перший в світі похоронний завод з компостування людини планується відкрити навесні 2021 року в американському Сіетлі . Про це повідомляє Страна з посиланням на сайт Waking Times.

Відкриття підприємства стало можливим після того, як на початку 2019 року влада штату Вашингтон узаконили можливість посмертно переробляти людей в компост.

Трансформацією останків, включаючи кістки і зуби, займеться компанія Recompose, що базується в Сіетлі.

"Перетворення людини в грунт відбувається всередині наших багаторазових шестикутних судин для перекомпонування. Коли процес закінчиться, сім'ї зможуть забрати додому частину створеного грунту, а вирослі на ній сади нагадають нам, що все в житті взаємопов'язано", - йдеться на сайті Recompose.

Підприємство з компостування в Сіетлі буде розташовано на відкритій території площею 5700 кв. метрів. Архітекторами передбачено велику кількість природного світла і зелені. На об'єкті буде перебувати 75 шестикутних судин для зберігання людських тіл, де вони стануть розкладатися. Зовні такі камери схожі на вулик.

Усередині камери заповнять соломою і тирсою, в них будуть суворо контролюватися температура і вологість, щоб мікроби змогли зруйнувати тіло протягом 30 днів.

Метод Recompose споживає лише 1/8 від енергії, яка витрачається на кремацію. А після розкладання одного тіла виходить майже кубічний метр грунту. Члени сім'ї померлого зможуть забирати цей грунт. У разі ж відмови грунт планують використовувати для лісовідновлення районів на півдні Вашингтона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 22 Грудня 2019 16:52
А нам в Україні і заводу такого не треба, у нас "реформами" від реформаторів це передбачено . У нас компост - це пенсіонери, яких давно уже списали і чекають коли їх не стане. Життя на пенсії в Україні - це ЖАХ, це гірше від компосту. За 2000грн. прожити неможливо, та ще субсидіїї ( соц . допомогу ) не надають всім пенсіонерам, а не дай Бог ще в хаті один непрацюючий прописаний живе, який і відношення до пенсіонерів немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus