USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Старому місті знайшли рештки розстріляних в’язнів. Фото

13 Червня 2017 15:01
Поблизу Монастиря бригідок на території старого міста розпочалися роботи з ексгумації людських останків. Свого часу тут знаходилося приміщення Луцької тюрми і ймовірно, що тут захоронені колишні в'язні, яких у червні 1941 року розстріляли органи НКВС. Роботи проводять фахівці комунального пошукового підприємства “Доля” з міста Львів.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Як розповів Сергій Годлевський, який допомагає фахівцям підприємства “Доля” у розкопках, ймовірно на цьому місці була вирва від вибуху снаряду, людські тіла сюди кинули і засипали. За його словами, під час розкопок знайдено фрагменти решток людських тіл, одяг, взуття, тощо. Він наголосив, що нині активно працюють пошуковики, збирають людські рештки, які пізніше планують перезахоронити.
Також він повідомив, що знайдені боєкомплекти, патрони, гільзи, які були на озброєні органів НКВС. Сергій Годлевський припускає, що у ямі тіла в'язнів Луцької тюрми.
Виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук разом із своїм заступником Григорієм Пустовітом та Сергієм Годлевським зайшли на територію монастиря, де розміщена стіна пам'яті розстріляних в'язнів Луцької тюрми. Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови зазначив, що знайдені останки будуть перезахоронені біля стіни. З ініціативи Ігоря Поліщука з міської казни на ці роботи виділили 100 000 гривень.
Довідка:

Трагедія Луцької тюрми у червні 1941 року — розстріл в'язнів органами НКВС 23—24 червня 1941 року.

На території колишнього Окольного Луцького замку розташований монастир Бригідок — пам'ятка архітектури національного значення, це комплекс споруд, куди входили центральний храм, келії і господарські приміщення. Пам'ятка ця пов'язана з сумними і трагічними подіями в житті міста та всієї Волині, які увійшли в історію як розстріл в'язнів органами НКВС 23-24 червня 1941 року.

Фото сайту Луцької міськради і прес-служби нардепа Ігоря Гузя


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus