USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У столиці «коронували» лучанку

12 Червня 2014 12:15
14-та церемонія нагородження переможців найпрестижнішого українського літературного конкурсу «Коронація слова» відбулася в Києві 5 червня у Києві. Спеціальну відзнаку за кращу роботу про маму отримала волинська письменниця Надія Гуменюк за прозовий твір «Енна», - повідомляє «Волинська газета».

Дійство не випадково відбулося у Будинку офіцерів Збройних сил України. Його розпочали Гімном України у виконанні хору ім. Станіслава Павлюченка.

Вручення дипломів чергувалося з музичними номерами. Пісні зі сцени Будинку офіцерів лунали українською та російською мовами.

Здивувало те, що церемонію обділили телевізійними образами: не було Ольги Сумської, Влади Литовченко, Ольги Фреймут, Ігоря Кондратюка, Віталія Козловського, зате уважив своєю присутністю відомий письменник Василь Шкляр.

А от Святослав Вакарчук, який теж мав вручати премію у номінації «Пісенна лірика», не зміг прибути через те, що захворів на вітрянку. Його відсутність прокоментували «знаючі люди з шоу-бізнесу». Вакарчука «замінили» Ляшком, якого зустріли шквалом аплодисментів.

Надто активними цього року стали письменники із діаспори: літературні премії поїхали у Японію, Німеччину, Швецію, Італію та США.

Головну премію конкурсу здобув твір про Другу світову війну «Вільний світ». Автор – Тетяна Белімова, викладач літератури із Києва.

Завершилася церемонія зворушливою промовою Юрія Логуша, засновника конкурсу «Коронація слова». Украй схвильовано він говорив про долю українського народу, про те, що Росія вже втретє прагне побудувати свою імперію на кістках українців. Він висловився гаряче, але влучно.

– Сподіваюся, наступного року ми проведемо «Коронацію слова» на Сході – у Харкові, Донецьку чи Луганську. Але не дай Боже, нам проводити її у Кракові чи Варшаві... – голос Юрія Логуша затремтів, очі Тетяни Логуш та сотень гостей наповнились сльозами. – У майбутньому ми повинні провести «Коронацію» на Кубані… Виграє лише той, хто наступає!

Нагадаємо, Надія Гуменюк учора в Києві презентувала збірник повістей «Коханий волоцюга». Разом із нею на презентації був присутній її чоловік, письменник Володимир Лис. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Володимир Лис, єдиний в Україні лауреат премії Гранд Корона, презентував учора прозовий літопис «Із сонцем за плечима».

На фото: Надія Гуменюк

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus