USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни «попалися на гачок» столичних працедавців

22 Січня 2014 07:00
Бажання заробити обернулося для волинських заробітчан невтішними результатами. Двоє чоловіків, які відгукнулися на оголошення про високооплачувану роботу і поїхали до столиці, натрапили натомість на підприємливих «ділків», які вміло обманюють довірливих громадян. Про це повідомляє «ТРК Аверс».

Як йдеться у повідомленні, оголошення про високооплачувану роботу було розміщене у «Волинській рекламі». Заробітна платня виглядала доволі заманливою - за працю на плодоконсервному заводі пропонували від 6700 гривень і вище. Окрім того, обіцяли безкоштовне харчування.

Загалом система виглядає приблизно так: громадяни телефонують потенційним працедавцям, які докладно розповідають про умови роботи, попередньо уточнюючи, чи бува не місцеві майбутні робітники, і чи мають вони де зупинитися (киянам у працевлаштуванні відмовляють). Коли ж усі деталі з’ясовані, пропонують оселитися в гуртожитку. От тільки розрахуватися за місце проживання необхідно заздалегідь. За одну двотижневу вахту просять 650 гривень.

Волиняни, які потрапили на гачок шахраїв, розповіли, що попередньо кінцевого місця призначення їм не повідомили. Прибувши на київський вокзал, люди зателефонували авторам оголошення, а ті своєю чергою скерували, куди потрібно їхати. На кінцевій зупинці їх зустрів молодий чоловік і привів до офісу. Вже там і був підписаний договір щодо оплати за помешкання. Щоправда, у документі зазначалося: гроші віддають не за гуртожиток, як ішлося у розмові, а за отримані «послуги». На такий нюанс люди не звернули уваги, бо ж надто привабливо виглядала заробітна платня мало не у 1000 доларів.

Гуртожиток, у якому проживають працівники плодоконсервного заводу, і справді існує. Туди й спрямували горе-заробітчан. Вже на місці волиняни з’ясували, що гроші віддали шахраям, адже працівники проживають там безкоштовно. Та й працювати на заводі мало хто хоче через низьку заробітну плату (трохи більше 100 гривень за добу), яку до того ж виплачують із затримками. Отож, «липові працедавці» не мають жодного стосунку до підприємства, від якого вони поширюють пропозиції роботи. У гуртожитку історія ошуканих волинян нікого не здивувала, оскільки подібних людей туди навідується чимало.

Знайти в Інтернеті номери мобільних телефонів, які повідомили ошукані заробітчани, нескладно. Щоправда, на багатьох сайтах оголошення за цими номерами видалено. Зв’язатися з шахраями, які обіцяють «золоті гори» довірливим заробітчанам, можна за такими телефонами: 0967385662, 0666762094, 0951033538 (останній – номер телефону чоловіка, який зустрічав людей та проводив їх до офісу).

Зазначимо, що подібні оголошення не є поодинокими. За такою ж схемою «працевлаштовують» не лише на плодоконсервний завод, але й у київський тепличний комплекс (зв’язатися можна за номером: 0951033538).

Адреси київських офісів «працедавці» не повідомляють, мовляв, куди їхати розкажуть вже тоді, коли потенційний працівник приїде у столицю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus