USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У суді відстояли волинського бійця Віктора Котика. Відео

30 Березня 2016 16:09
Із бійця 51-ої Віктора Котика, нагородженого за знищення ворожої колони, контуженого з черепно-мозковою травмою, який пройшов полон і повернувся живим з війни, зняли обвинувачення.

Про це йдеться у дописі адвоката Василя Нагорного у Фейсбуці.

Суд по бійцю 51 ОМБр відбувся сьогодні, 30 березня, у Володимирі-Волинському. Нагадаємо, Віктору Котику інкримінували самовільне залишення частини

«Мене розпирає від радості, бо ВІДСТОЯЛИ!», - пише Василь Нагорний.

Як ідеться у дописі, Володимир-Волинський міський суд вдруге відмовився призначати справу до розгляду та вдруге повернув кримінальне провадження разом з обвинувальним актом військовій прокуратурі Луцького гарнізону.

«Я не буду вдаватись в деталі свого клопотання та не буду деталізувати порушення прокурорів, як звучить підсумок в ухвалі суду: «Військовою прокуратурою Луцького гарнізону порушено конституційні права підозрюваного!!!». А по завершенню суду суддя сказала: «пора завершувати цю справу і припинити тероризувати хлопця». Думаю це певно таки фініш. Чи буде апеляція? Не знаю і не боюсь», - йдеться у дописі.

Сьогодні… Володимир… Суд по бійцю 51 ОМБр, нагородженому за знищення ворожої колони, контуженому з черепно-мозковою тр...

Опубликовано Василем Нагорним 30 марта 2016 г.


Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 25 серпня воїнуВіктору Котику прокуратуравручилаповідомлення про підозру. Військова прокуратура Луцького гарнізону звинуватила старшого солдата в самовільному полишенні військової частини в період з грудня 2014-го по травень 2015 року. Віктор Котик воював в Іловайську, звідки його протитанкова батарея виходила останньою.

На жаль, хлопці не змогли вийти з оточення і потрапили в полон. За 3 дні їх обміняли, тож Віктора направили на реабілітацію. Згодом він прибув до військової частини, однак у зв’язку з розформуванням 51-ої бригади, він не знайшов своїх командирів і не отримував жодних вказівок та завдань. Тож, залишивши свої координати для виклику, Віктор поїхав продовжувати лікування та реабілітацію. Зокрема, він перебував у медустановах Дніпропетровська, Вінниці та Луцька.

Після повернення додому хлопця нагородили пам’ятним знаком за «Воїнську доблесть», а через декілька днів принесли повідомлення про підозру. Слухання по справі волинського бійця АТО Віктора Котика, якому інкримінують самовільне залишення частини, відбулося у Володимирі-Волинському 21 вересня. Тоді, суддя Леонтій Канівець задовольнив клопотання про повернення обвинувального акту прокуратурі «в зв'язку з порушенням права на захист та «неконкретним» формулюванням обвинувачення. Під час судового засідання у листопаді минулого року судді скасували апеляційну скаргу військового прокурора. В ухвалі вказано, що право на захист Віктора Котика таки прокуратура порушила, окрім того, в обвинувальному акті, виданому Віктору Котику, не вказані час, місце, мотиви злочину, який бійцю інкримінують. Тоді, захисник бійця Василь Нагорний назвав це рішення прецедентом, адже усі бійці, яких викликають до прокуратури, отримали шанс на справедливе і детальне розслідування.

Фото з Фейсбуку Елі Сєркожаєвої
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 30 Березня 2016 16:19
Весь склад військовоі і не тільки прокуратур бажано відправити на передову ! і щоб не відсиджувались за 20км від лініі фронту в трензалах в з автоматом і в окопах! ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus