USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У труні Качинського виявили фрагменти тіл ще двох людей

1 Червня 2017 17:26
У труні президента Польщі Леха Качинського, який загинув у авіакатастрофі під Смоленськом у 2010 році, знайшли фрагменти тіл двох інших людей.

Про це розповів заступник генерального прокурора Польщі Марек Пасьонек, повідомляє Interia.pl.

Під час ексгумації жертв Смоленської катастрофи було зафіксовано два випадки заміни тіл, а в дев’яти випадках у трунах виявили фрагменти тіл інших людей.

За словами заступника генпрокурора, зараз прокуратура перевіряє можливу провину російських медиків у зв'язку з похованням останків жертв трагедії в різних трунах.

Зі слів очільника Міністерства національної оборони Польщі Антона Мацєревича, тогочасна державна влада не хотіла досліджувати Смоленську трагедію, передає Польське радіо.

«А сьогодні ми переживаємо наслідки факту, що вони не хотіли нічого досліджувати. Так сильно, що тодішній міністр оборони Богдан Кліх одразу не призначив комісію дослідження авіакатастроф державної авіації, а зробив це аж за п’ять днів. Тому на місці не було вповноважених органів польської держави, які могли б розмовляти на відповідному рівні з російськими органами», — сказав Мацєревич.

Прокуратура провела 27 ексгумацій тіл жертв Смоленської катастрофи. До кінця червня відбудеться ще шість ексгумацій, а наступні заплановано у вересні. Проведення ексгумацій має закінчитися до кінця квітня наступного року.

Варто додати, нещодавно польські ЗМІ повідомили про виявлення у труні генерала Броніслава Квятковського, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом, фрагментів останків інших членів польської делегації.

Як відомо, літак з президентом Польщі Лехом Качинським на борту розбився 10 квітня 2010 року поблизу Смоленська. В авіакатастрофі загинули 96 осіб, включаючи президента Польщі, його дружину і високопоставлених польських політиків.

20 вересня 2016 року у Польщі відновили справу щодо неефективного розслідування Смоленської катастрофи.

У квітні цього року у Польщі розсекретили документи щодо співпраці з РФ та свідомого замовчування причин Смоленської катастрофи. В одному з рапортів розвідки Польщі зазначено, що «у випадку визнання вини росіян, станеться політична катастрофа, яка матиме міжнародні наслідки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus