USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центрі Луцька дегустуватимуть екопродукцію волинських виробників

25 Вересня 2015 17:09
У Луцьку обговорять доцільність споживання органічних продуктів, як їх відрізнити на полицях українських супермаркетів, і як отримати список волинських еко-виробників.

Так, щорічний всеукраїнський захід «Тиждень екологічного споживача» (ТЕС) вперше відбудеться у Луцьку, - повідомляють організатори.

ТЕС - тижневі концентровані інформаційно-просвітницькі кампанії, що мають на меті популяризацію екологічно відповідального споживання і сфокусовані на одній із актуальних тем сталого споживання.

У Луцьку фестиваль відбуватиметься вперше. Місцевим організатором виступає ВОГО «Фундація розвитку громад», на Всеукраїнському ж рівні проект представляє ГО «МАМА-86».

Цього року кампанія діє під гаслом «Живи органічно» і буде сфокусована на популяризації органічного харчування та землеробства, як частини культури сталого споживання та харчування, серед сімей з дітьми та інших пріоритетних цільових груп.

На заході усі учасники зможуть обговорити доцільність споживання органічних продуктів, дізнатися як їх відрізнити на полицях українських супермаркетів, отримати список волинських еко-виробників та вичерпні відповіді на свої запитання.

У Луцьку фестиваль триватиме з 29 вересня по 2 жовтня на території Театрального майдану. Вхід вільний!

«Тиждень екологічного споживача» – це Всеукраїнський проект. Він уже неодноразово проводився у великих містах України та й всього світу, а от для Луцька – це дебют. Ми хочемо показати жителям міста, що Україна – багата держава, яка має родючі землі, тож є просто недопустимим псувати своє здоров’я різноманітними хімікатами. Питання екологічних продуктів наразі стоїть дуже гостро, тож буде доцільним допомогти лучанам ознайомитися із еко-виробниками нашої області. Ми запрошуємо усіх жителів міста на запланований захід, впевнені, що буде весело!», – стверджує керівник волонтерського центру ВОГО «Фундація розвитку громад» Олена Ярощук.

Програма заходу формується, однак наразі заплановано:

виставка-ярмарок еко-продуктів та напоїв;

презентація й безкоштовна дегустація страв;

представлення еко-виробів волинських майстрів;

виставка органічної косметики;

лекції дієтологів та лікарів;

представлення в дії альтернативних джерел енергії;

різноманітні акції та змагання;

виступи волинських гуртів.

Як стверджують організатори, фестиваль відбувається на благодійній основі. Тож усі виручені кошти будуть спрямовані на забезпечення потреб важкохворих дітей та волинських бійців у зоні АТО.

Довідково:

Третій рік в Україні, за підтримки Шведського товариства охорони природи проходитимуть щорічні «Тижні екологічного споживача» (ТЕС) — тижневі концентровані інформаційно-просвітницькі кампанії, що мають на меті популяризацію екологічно відповідального споживання і сфокусовані на одній із актуальних тем сталого споживання.

Проект є частиною всесвітньої кампанії «Global Green Action Week», ініційованої Шведським агентством охорони природи, яка проводиться одночасно у 25 країнах світу у перший тиждень жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus