USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У центрі Луцька – флешмоб проти політичних репресій

22 Січня 2016 14:02
У День Соборності України небайдужі лучани висловили свій протест проти політичних репресій та виступили за свободу політв’язнів.

Флешмоб, який організувало «Українське об’єднання патріотів — УКРОП», відбувся 22 січня на Театральному майдані Луцька. Подібні акції, кажуть в УКРОПі, відбуваються одночасно у всіх районних центрах Волині та обласних центрах України.

Учасники, а це переважно молодь, тримали у руках плакати з закликами припинити узурпацію влади, політичні розправи та звільнити політичних в’язнів.

«Ми прийшли сюди, аби показати свій протест. Аби влада не здійснювала тиск на громадських активістів, які є опозицією», - прокоментував свою участь у флешмобі студент Назарій Дубина.Він зазначає, що хотів би, аби влада не була байдужою до ситуації, що склалася в країні, а громадяни гуртувалися для єдиної держави.

Як відомо, нині тривають судові процеси по справі голови політради УКРОПу Геннадія Корбана. Багато експертів та політиків вважають цю справу політичним замовленням. Окрім цього, ознаки політичного переслідування є й щодо інших активістів із партій «Свобода», «Радикальна партія», «Самопоміч», «Правий сектор».

«Ми прийшли сюди у знаковий день для України, аби висловити протест проти арештів та політичних репресій. Ми хочемо підтримати Геннадія Корбана. Сподіваюся, що в інших містах нас також підтримають», - зазначив учасник флешмобу Микола Хітько.

Його дружина Марина додала, що вирішила взяти участь в акції, аби громадянам дали змогу вільно висловлювати свої думки.
Як відомо, з ініціативи «Українського об’єднання патріотів — УКРОП» на сторінці Президента України розпочався збір підписів за припинення політичних репресій та звільнення політв’язнів. Відповідну петицію зареєстрував народний депутат та член політради партії Віталій Купрій. Електронна петиція розглядається за умови збору на її підтримку не менше як 25-ти тисяч підписів.

Своєю чергою, голова Волинського УКРОПу Вячеслав Рубльов закликав долучитися до підтримки підписів усіх небайдужих.

«Сьогоднішньою акцією ми хочемо привернути увагу громадськості до тих процесів, які відбуваються сьогодні, і до тих дій чи бездіянь, які чинить нинішня влада щодо активних громадян, які мають свою чітку позицію та прагнуть змінити нашу країну», - зазначив Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 14:10
ржака
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 14:14
ого скільки людей аж страшно
ну-ну Показати IP 22 Січня 2016 14:20
А де сам Рубльов -чи на морозі стояти не царське діло - холодно ,то можна дітвору виставити
вовк Показати IP 22 Січня 2016 18:18
а ШО ТО БАБА ТАК СКОСА поглядає ? Мабуть обіцяли грошенят а тільки дупа задарма змерзла.
Тарас Чурило Показати IP 22 Січня 2016 20:57
Незадоволених цією владою стає все більше, ситуація ускладнюється
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 21:10
Мда, снова выползли сторонники того, что Христос был украинцем.
Анонім до Анонім Показати IP 22 Січня 2016 22:30
Минусуючим - А как можно относиться к людям, называющих задержанных бандитов политическими заключенными?
чел Показати IP 23 Січня 2016 03:29
а студенти того мытинга визнали яника полытв'язнем !!!! дибіли!!!! одноклітинні!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus