USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У центрі Луцька кримські татари готують національні страви

25 Жовтня 2015 16:54
На Театральному майдані обласного центру кримські татари готують та продають страви національної кухні, зокрема, традиційний плов, пахлаву та інші смаколики. Таку акцію ініціатори вирішили провести задля того, аби привернути увагу громадськості до питання де окупації рідного Криму. Гроші, виручені від реалізації їжі, будуть передані на кордон з Кримом на потреби активістів громадянської блокади, які борються за повернення Криму до складу України.

Такий флешмоб стартував сьогодні, 25 жовтня, о 13 годині. Уже за годину активістам вдалось продати великий казан плову та усі солодощі. А за станом на 15 годину вони почали готувати другу порцію.
На думку організаторів, як народи Криму, так і громадяни України повинні вважати своїм обов’язком всіма силами боротися за цілісність та суверенітет країни і якнайшвидшого повернення Криму до повноцінного складу України.

Так, про незвичайну акцію розповів голова громадської організації «Кримські татари Волині», до складу якої увійшли тимчасово переміщені особи з території АР Крим, Сервер Зейнідінов:

«Наша акція - на підтримку цивільної блокади Криму. Ви ж знаєте, що наразі відбувається блокада кримського кордону. Крим – це українські землі, і їх треба відвойовувати. Як ми це можемо зробити? Тільки самостійно, в нинішньому випадку - методом громадянської блокади. Але найголовнішим для нас є підняття питання деокупації Криму на міжнародний рівень. На мою думку, працюють не лише активісти безпосередньо на самій блокаді, а й наші активісти за кордоном, які розповідають про проблеми окупації з власного досвіду. Зрозуміло, що виникає й питання щодо позиції громадян Криму, звільнення політв’язнів, свободи слова людей і засобів масової інформації. Бо виходить, що все, що не подобається окупаційній владі, не оприлюднюється. Більше того, за це можуть покарати», - зазначив вимушений переселенець із Криму.
До слова, Сервер Зейнідінов у Луцьку мешкає майже два роки – з моменту проведення злощасного референдуму у рідному Криму. І хоч чоловік запевняє, що на Волині почуває себе більш, ніж комфортно, бо живе у своїй країні, все ж зізнається, що його серце – у рідному Джанкої, але не в окупованому, а українському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
суддя Показати IP 25 Жовтня 2015 17:12
це вони тут "вівці", а в Криму попробуй шось не те ім сказати..
Волинь до суддя Показати IP 25 Жовтня 2015 18:34
Не правда! Коли ми їздили туди ще задовго до майдану,татари ніколи не були агресивні!!! Працьовитий народ! Який любить свою землю і хоче на ній жити. Якщо звичайно людина була в нетверезому стані дозволяла собі не те, чи ще гірше чіплялася до жінки... тоді сама винна. Ці люди хороші!!! Не потрібно на них намовляти!!! А які в них смачні солодощі м-м-м... Надіюсь що все в них буде добре!!! Ми єдині!!!
давно Показати IP 25 Жовтня 2015 17:56
від монголотатарів волинь плакала
зараз до давно Показати IP 25 Жовтня 2015 20:06
зате від своїх вона тепер ридає...
Ванька-встанька до давно Показати IP 25 Жовтня 2015 20:58
Татары татарам рознь. Познакомьтесь и поймете что это золотые люди. Сравнить татар российских и татар крымских, как небо и земля отличаются. Тут люди работают чтоб землю свою вернуть в родную Украинскую сторону. А не бухают и не устраивают пьяные пропропартийные митинги какие нибудь.
Луцьк Показати IP 25 Жовтня 2015 18:09
Они в какой-то мере больше патриоты Украины, чем некоторые украинцы. У них был выбор оставаться в Крыму, но им такой Крым, путинский Крым не нужен.
зайка Показати IP 25 Жовтня 2015 21:00
Отличные фото! Хай Бог допоможе всем Кримчанам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus