USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центрі Луцька людям заважають спати вночі

5 Червня 2014 17:17
Жителі будинку на Словацького, 12 у Луцьку написали колективну скаргу в Луцькраду на шум біля будинку через роботу закладу харчування «Базилік». Про це йшлося під час засідання координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва у місті Луцьку сьогодні, 5-го червня.

Заклад «Базилік» знаходиться на Словацького, 7.

Мешканець сусіднього будинку, що на Словацького, 12 Леонід Ніколайчук розповідає про свою проблему: «У нас весь двір заставлений джипами, люди виходять на вулицю, курять, галдять до ночі, шумлять. Це справжній жах. Прошу прийняти рішення, аби обмежити роботу закладу до 23.00 години. Це не лише моя позиція - під колективною скаргою 60 підписів».



Член координаційної ради, приватний підприємець Ігор Третевич запропонував мешканцям змиритися з шумом, мовляв в центрі живете, а не в селі.



«Я прожив на Словацького, 12 усе своє життя. Жити в центрі міста і бути, як березовому гаю – так не вийде, я їду в село, якщо хочу відпочити, це урбанізація», - говорить Ігор Третевич.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев сказав, що виїжджав на місце й не побачив там значних порушень.

«На мою думку, особливих нарікань на цей заклад немає, я декілька разів туди приїжджав сам. Місто повинне жити, бачив багато міст по світу, не може Луцьк спати з 10-ї вечора», - пояснює Тарас Яковлев.

Директор закладу Світлана Корольчук запевняє, що вони зробили усе необхідне для забезпечення спокою й безпеки людей.



«Ми забезпечили заклад усі засобами, аби не заважати людям: є близько 30 камер спостереження як внутрішніх, так і зовнішніх, є охорона. Після першої скарги ми найняли чоловіка, який стоїть на вулиці. Впливати на те, що там стоять таксі, біля готелю «Україна», ми не можемо. Ми позиціонуємо себе як заклад, де немає дискотек, лише інколи запрошуємо музиканта, скрипаля. Це не те місце, де люди п’ють, напиваються. До ночі ми працюємо не щодня, а в окремі дні, коли робимо культурні програми», - запевняє Світлана Корольчук.

Підтримала скаржників і наголосила на типовості конфліктної проблеми в Луцьку журналіст інтернет-видання, редактор ТСН Олена Кузьмич: «Я втомилася від того, що в місті так багато розважальних закладів, неможливо нормально відпочивати тим людям, які живуть в центрі міста. Я розумію, що є час для розваг і смутку. Однак як діяти, коли є дні жалоби, а в центрі на проспекті Волі влаштували «гоцаки», і організатори пояснюють – день жалоби після опівночі закінчився? Я розумію, що бізнес має заробляти гроші, але і прості люди мають заробляти гроші, йдучи на другий день зранку на роботу».

Аби захистити свої права, людям порадили надати докази - купити відеокамеру, шумозамірювач, зафіксувати порушення їх спокою й звернутися в суд.

Координаційна рада не підтримала рішення обмежити роботу розважального закладу до 23.00. «За» проголосували лише 2, з необхідних 9-ти.

Опісля проголосували за те, аби звернутися в міськвідділ, щоб на Словацького, 12 ходили патрульні.

Мешканці будинку на Словацького, 12 запропонували компроміс: в будні обмежити роботу закладу до вечора, та погодились «терпіти» з п’ятниці на суботу і з суботи на неділю, коли не треба йти наступного дня на роботу. Щодо цього, заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев сказав, що вестиме з бізнесменами перемовини.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
лучанин Показати IP 5 Червня 2014 17:23
нам все і завжди заважає
ага до лучанин Показати IP 5 Червня 2014 17:34
особливо, коли хтось косить бабло, а нам не перепадає)
опмгн Показати IP 5 Червня 2014 17:39
в луцьку всюди всюди всім заважають спати! люди це місто а не село тихеньке. завість погана річ жителі будинку на словацького. може треба вже відійти від старих радянських звичок і способу життя? ніхто в місті не лягає спати в 22!!!!
дідо до опмгн Показати IP 5 Червня 2014 17:49
Люди,які працюють ,лягяють спати 22-00,бо вранці вставати Ригаловки,які розміщенні в житлових будинках та у дворах, повинні закриватися 22-00.
Центровий до дідо Показати IP 5 Червня 2014 17:57
Звичайно для трутнів, злодіїв і бандюг це робочий час
Петро Показати IP 5 Червня 2014 17:46
І що пропонує ця животата депутата: виселятись людям з квартир,або терпіти до ранку .поки "господа развлєкуться"?...Може він хоче перетворити Луцьк на Монте -Карло,але там не живуть пенсіонери і мами з дітьми,яким вранці треба йти на роботу... Жлоби...
Анонім Показати IP 5 Червня 2014 17:50
Житя в центрі мае своі прелесті.
журналіст Показати IP 5 Червня 2014 18:37
Скільки хто б не спав, як би хто не ділив свій час, а в добі залишається 24 години (без декількох хвилин). Багато років встаю о 5-й годині ранку (вранці краще працюється), лягаю о 22-ій. На щастя, залишений таких "прєлєстєй", як мешканці-скаржники і співчуваю їм. Переконаний в одному: о 22.00 в місті повинна бути мертва тиша і люди повинні відпочивати, адже далеко не всі мають котедж за містом чи дачний будинок для житла. Твердо переконаний, що вночі порядна людина в "Базиліку" не гуляє. Не гуляють там і ті, хто заробив копійку мозолями. Знаю, що цей заклад облюбували нічні "бабочки", які готові за столом зняти труси перед годувальником з тугим гаманцем. І взагалі, хто там "ночує", здогадатись не важко, тому владі треба подумати про спокій людей. А таким "ораторам", як Третевич, треба звернутись до серйозного психіатра. Сподіваюсь, що Яковлєв не чує цих гульок, і якщо не бачить там "значних порушень", то Романюку варто задуматись над репутацією таких владців. Треба знайти можливість популярно пояснити йому, що не люди (які його годують), для влади, а влада для людей.
віра до журналіст Показати IP 5 Червня 2014 20:06
Дуже правильні зауваження, згідна на 100%!
Анонім Показати IP 5 Червня 2014 19:04
Конкурента "Карабаса Барабаса" треба убрать.
Читач Показати IP 5 Червня 2014 19:09
Нічні заклади повинні працювати як на мене, але оріентовно до 01.00... Вдень робота, прийшовши додом теж роботи хватає, вільний десь о 21+.. доїду в центр вже буде 22.. і що ? З друзями випити навіть того самого пива де??? На вулиці оштрафують)
Анонім Показати IP 5 Червня 2014 19:14
Можливо Карамель а не Базилiк?
miki Показати IP 5 Червня 2014 21:07
ребята!в 22-00 должна быть тишина и точка..во всех странах мира, где есть уважение к людям, городская власть должна быть на стороне закона.а закон гласит,что после 22-00 должна быть тишина и кивать на "урбанизацию"может только лицо,которое думает ,что все можно купить и "плевать" на всех проживающих вокруг людей.жильцам нужно н анять хорошего адвоката и добиваться в суде справедливости.на лицо бездеятельность чиновников.
mouse до miki Показати IP 6 Червня 2014 13:54
Заборонити роботу подібних закладів у місті і винести їх на околицю і нехай там... хоть всру***ся! Скільки можна це терпіти? Ніякої поваги до людей, а потім говоримо про суспільство? Так тут-же ніхто один одного не поважає і не дивно, що потім голосують за таких як Ляшко... Суспільство хворе!!!
Мешканка Словацького Показати IP 5 Червня 2014 22:10
До всіх вище зазначиних мінусів всі кондиціонери та витяжки кухні виходять на сторону нашого будинку гул такий ,що спати не можливо,поки заклад не закінчить свою роботу.Пан І.Тритевич пропонуе виіджати в село -якого на жаль ми немаємо.А норми та закон ніхто не відміняв.
день Показати IP 9 Червня 2014 18:30
Ви шо всі зовсім подуріли??????? Після 22.00 в місті має бути мертва тиша!!!! Шановний пане журналіст і подібні, типу Олени Кузьмич - їдьте десь на Ратнівщину, де після 22.00 мертва тиша, де можна отримати умиротворення!! Спокійненько собі там отримаєте можливість писати свої мега "круті" статті про те як корови пасуться на левадах, як контрабандисти перетнули кордон, про те, як було вивезено ліс - і роботу матимете, і спокійно спатимете о 22.00. Совдепія в вашому мозку видно вїлась настільки, що ви мабуть і сексом не займаєтесь, бо вас партія всіх зробила.........в місті, де сфери розваг і так майже немає, ви хочете зробити концлагерь, де думки якихось бабусь, яким нема вже чим зайнятись, важливіші за закони бізнесу, розвитку і моментів відпочинку..........і Стосовно закладів міста і, цитую, "Твердо переконаний, що вночі порядна людина в "Базиліку" не гуляє. Не гуляють там і ті, хто заробив копійку мозолями." - шановний. якраз ті хто пашуть, і відпочивають з понтом і шиком................і понт дорожче їм тих грошей.......просто якшо ви говорите такі речі, то вам десь за 50, ви живете на маленьку зарплату, і ваше виховання не пускає вас за коло, які ви самі собі окреслили........жаль, шо мозок так і залишається совдеповським
Лучанка Показати IP 14 Червня 2014 23:38
Найгірше, коли жлоби лобіюють власні бізнес-інтереси за рахунок здоро'вя порядних громадян! А природню потребу у нічному відпочинку видають за "совковість". Той, хто заробляє чесною власною працею, той поважає інтереси інших людей. А корумповані представники влади, які кришують такий бізнес, сподіваюся, таки дочекаються люстрації!
Ух ти! Показати IP 16 Червня 2014 12:34
"Знаю, що цей заклад облюбували нічні "бабочки", які готові за столом зняти труси перед годувальником з тугим гаманцем. " Завтра біжу туди, не знав що там так класно.!
ольга Показати IP 9 Вересня 2014 08:13
У мене під вікном діджеі клуб також шум цілу ніч Давайте разом боротись проти місцевої нечисті-влади. Вони зажерлися а кивають на Європу! там трудящу людину поважають а нічні бардаки винесені за межі міста!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus