USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У центрі Луцька розробили систему паркувальних місць

20 Січня 2016 10:10
Комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс» розробило мережу парковок в центрі міста. Розробляють також схему руху авто для можливості парковки на Привокзальному.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради сьогодні, 20-го січня, в сесійному залі.

Директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк відзначає, що рівень культури водіїв збільшився, мовляв, вчаться паркуватися без порушень правил дорожнього руху й допомагає цьому поліція.

«Сьогодні ми вже розробили систему паркувальних місць в центрі міста. Майданчики для машин будуть на вулицях: Градний Узвіз, Кривий Вал, Сенаторки Левчанівської. Також розробляємо першу комунальну парковку на Привокзальному. Ми бачимо, що культури у водіїв побільшало, допомагає цьому й поліція. Тому нові місця будуть потрібні», - розповів Мартинюк.

Із цього приводу заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко додав, що 26-го січня відбудеться фінальний круглий стіл з підприємцями в Старому місті щодо облаштування парковок.

Також Григоренко закликав відгукнутися бізнесменів, які мають евакуатори.

«Ми говоримо про те, щоб підприємство закупило евакуатор, що дало б заробити йому кошти й допомогло поліцейським остаточно навести лад в місті з проїздом. Закликаю усіх підприємців, хто має евакуатор, звертатися в «АвтоПаркСервіс», бо поліцейські готові евакуйовувати «автохамів» цілодобово», - закликав посадовець.

Зауважимо, що для КП «АвтоПаркСервіс» депутати Луцькради виділили під час минулих сесій 21 місце для облаштування. Втім, після того, як 01.04.2012 року вступила в дію постанова КМУ від 03.12.2009 № 1342 підприємство згорнуло свою діяльність на всіх паркувальних майданчиках.

Сьогодні КП «АвтоПаркСервіс» лише надає послугу з бронювання місць для стоянки автотранспорту на місцях на вулицях Єршова, Індустріальна та Карбишева.

Підсумовуючи фінансово-господарську діяльність, директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк запевнив, що торік спрацювали з прибутком.

«Доходи комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» за 9 місяців 2015 року склали 483,6 тисячі гривень, з них: послуги, надані фізичним особам - 431,6 тисячі гривень інші доходи (відшкодування державою виплаченої середньої заробітної плати мобілізованим працівникам) - 52,0 тисячі гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, доходи підприємства зросли на 80,5 тисячі гривень», - інформував керівник.

Окрім того, додав, що в планах - націлена робота на розвиток паркувальних майданчикій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
старе місто Показати IP 20 Січня 2016 10:29
Очистіть мене
Сергій Показати IP 20 Січня 2016 12:12
Яке небачене досягнення!! А все набагато простіше, потрібно просто проїхатись по місту і познімати знаки ''Зупинка заборонена'', яких понатикано (другого виразу тут не підбереш) як сміття по всьому місту, треба вони чи не треба. Владнайте питання зі знаками і нічого більше не потрібно буде робити. А то кричите тут про свої досягнення. А в чому вони?? В тому, що зняли декілька заборонних знаків? Поліція допомагає, ха ха. Замість того, щоб написати припис у відповідну службу про розгляд питання про зняття того, чи іншого знаку, вони ходять по авто і щемлять водіїв. Нічого не маю проти незаконних паркувань, які грубо порушують правила дорожнього руху, все вірно, таких водіїв необхідно карати, але коли заборонний знак встановлений не там де потрібно, то вибачте але це вже маразм, робити винуватим водія, потрібно накласти штраф на чиновника який прийняв рішення про встановлення неправомірного знаку. От наприклад, з'їзд від зупинки там-там перед мостом в сторону юванта, зразу ж стоїть знак ''Зупинка заборонена''. Навіщо він там?? Кому заважають автомобілі які там припарковані? Там практично односторонній рух і ширини дороги достатньо. І громадяни змушені шукати місце на платних парковках, навіть якщо вийшов на ринок на 10-15 хвилин. І таких місць по місту повно. Всі ринки у місті обвішані знаками ''Зупинка заборонена'', замість знаків Місце для парковки і табличкою під ним з вказівкою як вірно паркуватись. От коли це зробите, тоді і починайте кричати про свої досягнення ''покращувателі''. А після цього наводьте лад з водіями-рагулями, які невірно припарковують своє авто. Розводите демагогію а роботи ноль. Цитата: ''Сьогодні КП «АвтоПаркСервіс» лише надає послугу з бронювання місць для стоянки автотранспорту на місцях на вулицях Єршова, Індустріальна та Карбишева.'' А в чому ця послуга проявляється ? В тому що в базарний день там такий бардак, що не то що проїхати, пройти неможливо. І це ви маєте совість називати послугою? Кругом сміття, каміння, шини розкидані по дорозі, а ви це гордовито називаєте послугою. Це цинізм і проста викачка грошей з людей. Краще б мовчали і не засмічували інтернет такими статтями. Ганьба!
Мутний до Сергій Показати IP 20 Січня 2016 15:17
Дьомін то ти? Стиль написання дуже схожий
Сергій до Мутний Показати IP 20 Січня 2016 17:37
Не знаю хто такий Дьмін, це просто моя громадянська точка зору.Просто в мене склалося враження, що більша половина заборонних знаків по місту поставлені спеціально для викачки грошей з простих людей.
Підтримую Сергій Показати IP 20 Січня 2016 14:24
Повністю підтримую. Поліція перетворилась у " борців" з паркувальниками. Паркування біля ринків, магазинів має бути максимально зручним для водіїв, а платні стоянки повинні забезпечувати додаткову безпеку та охоронюваність авто і вже водій має вирішувати де паркуватися. Біля старого ринку безглуздо роками вісить знак про заборону зупинки вздовж паркану платної стоянки де автомобілі роками ставили водії без перешкоди руху транспорту і навіть ДАІ рідко турбували водіїв, усвідомлюючи що знак безглуздий. Ось де Романюку з П'ЯТЬМА замами і роздутим апаратом треба включити мізки і вирішити питання про зняття заборони паркування тут та в інших місцях а поліції займатись не паркуванням а реальною роботою. Але що тоді робитиме П'ЯТИЙ заступник Григоренко, він вже викликав евакуатори, те ж ті хвалебні Укропівці в міськраді, облраді ?
Водій Показати IP 21 Січня 2016 00:31
Повністю підтримую Сергія стосовно необгрунтовано встановлених знаків. По проспекту Волі від перехрестя біля магазину Порцеляни і до ЦУМа немає жодного парковочного місця. Однак у всіх на будинках на першому поверсі знаходяться магазини, аптеки і кафе. Виникає питання де паркуватись якщо тобі необхідно зайти в аптеку на декілька хвилин чи випити чашку кави. Їхати до України на платну парковку, а потім повертатися назад. Парадокс.Паркування автомобілів на вказаній ділянці не створює аварійної ситуації і не заважає руху транспортних засобів, адже там подвійна смуга для руху. Мені дуже дивно спостерігати за поліцейськими, які дожидаються водія який припаркувався в недозволеному місці щоб виписати попередження, проте "не помічають" злісних порушників, які перетинають подвійну суцільну смугу, їдуть на червоний сигнал світлофору і це біля ЦУМу. Таке враження складається, що в них план по водіях, які невірно припаркувались. Як то ніби для Луцька це проблема глобального маштабу-паркування.А проблема-це відсутність муніципальних парковок. І про це потрібно було думати коли давали дозвіл на відкриття цих всіх магазинів, аптек і кафе.
до водія Показати IP 22 Січня 2016 01:34
на 5-й поверх не пробував заїхати, там, певне, теж каву наливають. ходьба оздоровлює!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus