USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У водоймах Волині підозра на холеру не підтвердилася

28 Серпня 2017 16:08
Епідеміологи перевірили 12 об’ктів із підозрою забруднення водойм на інфекцію холери. Аналізи не підтвердили побоювання. У чотирьох водоймах Волині виявиили не аглютинуючий холерний вібріон, проте, як пояснили експерти, він не викликає холери в організмі людини.

Про це розповіла в.о. директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Янко під час оперативної наради голови облдержадміністрації 28-го серпня. ­­

«Перевірки показали, що холери на Волині немає, всі 12 випадків перевірено й спростовано», - запевнила Янко.

Нагадаємо, 16-го серпня з’явилася інформація про те, що у чотирьох водоймах області виявили не аглютинуючий холерний вібріон. Як пояснили фахівці, він не має жодного відношення до небезпечної хвороби холери. Попри це не аглютинуючий холерний вібріон несе загрозу здоров’ю людей, адже може спричинити захворювання по типу кишкової інфекції.

Також Наталія Янко інформувала, що зараження гепатитом груп «B» і «C» в області відбувається через неефективне знезараження медінстурментів та інструментів у салонах краси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus