USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі-Волинському - «свято з присмаком війни»

23 Квітня 2015 13:29
«Молодь за мир» - ярмарок з такою назвою на підтримку української армії організували студенти Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. Агатангела Кримського в рамках відзначення 75-річчя коледжу.

Під музичний супровід на площі Героїв студенти продавали свіжу випічку, різноманітну готову їжу, консервацію, картини, ковані та патріотичні вироби ручної роботи, а ще танцювали, фотографувалися з тими, хто був перевдягнений у патріотичне вбрання.

Вабили до себе охочих сфотографуватися і живі статуї – янгола та «бронзової людини».

Продукції на продаж було дуже багато, тому столи виставили аж у два ряди. Аби ще більше зацікавити покупців, креативні студенти поділили їжу за кухнями світу: індійська, німецька, ескімоська, африканська, середземноморська, мексиканська і навіть ретро-кухня.

Очікувати на покупців довго не довелось за якусь годину площа заповнилася бажаючими поласувати різними смаколиками та ще й допомогти українській армії.

Студенти жваво і майстерно продавали продукцію, бо роблять це не вперше, адже й минулого року коледж проводив різноманітні благодійні заходи на підтримку бійців АТО під час яких зібрали 80 тисяч гривень. За ці кошти придбали виключно те, що просили військові, а це - тепловізор, електропили, термобілизна. Та цьогоріч мета масштабніша – придбати реанімобіль для одного із підрозділів Збройних Сил, що бере участь в обороні України на сході.

Нудьгувати на студентському ярмарку не доводилося. Адже студенти не лише продавали, а ще й танцювали. У танцювальному флешмобі «Моя єдина Україна» студенти-діловоди об’єднали дві половинки серця, що символізували схід та захід в одне ціле.

Своєрідним гідом на ярмарку можна назвати викладача коледжу та голову студентського профкому Тамару Карпук. Вона встигала за усім – і студентам поради дати, і за поважними гостями приглянути.

Пані Тамара розповідає, що святкувати 75-річчя закладу розпочали ще з вівторка аукціоном оцінок, під час якого виручили майже 8 тисяч гривень, ще 2 тисячі гривень зібрали під час благодійного концерту колективу «Розмай». У середу студенти провели конкурс вбрання з підручного та природного матеріалу, де 34 групи представили свої костюми, а заодно зібрали ще більше 3 тисяч гривень.

«Свято наше з присмаком війни. Усі кошти, зібрані сьогодні під час ярмарку, підуть у скарбничку і ми купимо реанімобіль, на який потрібно 90 тисяч гривень. На разі на картці волонтера є більше 73 тисяч гривень», - розповіла Тамара Карпук.

У багатьох викладачів на грудях була наліпка з написом «Я гордий, що я - кримчанин». Саме кримчанами і називають себе студенти та викладачі коледжу.

Тамара Карпук розповіла, горда тим, що її батьки пропрацювали у педагогічному коледжі і вона тут працює з 1990 року.

«У нас дуже багато династій, які тут чи навчалися, чи працюють і їхні діти тут теж навчаються і працюють. Ім’я кримчан – це життєва потреба пов’язати своє життя з нашим закладом. Напевно, ми робимо щось таке, що нас оцінюють високо. Наш навчальний заклад гордиться своїми випускниками, які нині живуть у різних країнах світ. Ми абсолютно горді кожним нашим студентом. Ми такі енергійні тому, що багато беремо від студентів. Не тільки ми їх виховуємо, але й вони нас теж вчать.

Горді нашим студентом Іваном Пасевичем. Ми б хотіли, щоб він жив і нас прославляв, але він відкрив страшну Алею пам’яті. Він загинув в АТО, накривши своїм тілом побратимів. Він був і лишиться у наших серцях патріотом», - зазначила пані Тамара.

Нині у Володимир-Волинському педагогічному коледжі ім. Агатангела Кримського навчається тисяча студентів, а за 75 років функціонування навчального закладу його випускниками стали десятки тисяч людей.

Після підрахунку усіх коштів, зібраних на ярмарку, та проведення інших благодійних заходів буде відомо, чи зібрали студенти суму необхідну для придбання реанімобіля.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus