USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі-Волинському вперше вручили свідоцтво у пологовому будинку

16 Березня 2016 08:16
Відтепер володимирчани зможуть отримувати свідоцтво про народження не лише у місцевому ДРАЦСі. У місті презентували новий сервіс Мін’юсту щодо видачі свідоцтв про народження дитини безпосередньо у пологових будинках, - інформує Володимир медіа.

15 березня у пологовому відділенні Володимир-Волинського територіального медичного об´єднання відбулося урочисте вітання та вручення свідоцтва про народження дитини сім”ї Булатових. Батькам Святославу та Людмилі вручили свідоцтво про народження синочка Марка Святославовича Булатова. Це друга дитина у цій родині, їхньому старшому синочку уже п’ятнадцять років.

– Швидко обрали ім´я для сина, хоча спершу хотіли назвати Давідом, або Денисом. Зупинилися на Маркові, – розповідає Людмила. – Добре, що тепер можна скористатися такою послугою і не треба витрачати багато часу на реєстрацію новонародженого.

Зі слів словами Алли Войтюк, батьки новонароджених побажали скористатися послугою проекту, яким спрощено доступ громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини.

Як розповіла заступник начальника головного територіального управління юстиції у Волинській області Ольги Семенюк, у Володимирі вперше відбувається вручення свідоцтва про народження безпосередньо в самому пологовому відділенні. Цей проект стартував ще восени минулого року і найбільше цією адміністративною послугою уже встигли скористатися в Луцьку. Того дня до лучан приєдналися породіллі у нашому місті та у місті Нововолинську.

– Тепер у нашому пологовому відділенні буде присутній наш спеціаліст, який прийматиме документи від мам і вручатиме свідоцтва вже безпосередньо на місці для того, щоб у мам було більше часу займатися дитиною і своєю сім’єю, – пояснює начальник міського відділу ДРАЦС. – Про намір зареєструвати народження дитини в пологовому будинку слід повідомити адміністрацію пологового відділення. При собі необхідно мати оригінал медичного свідоцтва про народження дитини, виданого у пологовому відділенні, паспорти батьків (ксерокопії паспортів та оригінали) і свідоцтво про шлюб батьків. Якщо батьки ще не визначилися з ім´ям дитини, або за якихось інших умов не хочуть реєструвати дитинку в пологовому будинку, вони можуть пізніше звернутися у міський відділ ДРАЦС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus