USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Волинській ОДА не поспішають боротися з алкоголізмом

18 Вересня 2014 17:46
В облдержадміністрації вважають, що розробка обласної комплексної програми профілактики негативних проявів та пропагування здорового способу життя - не на часі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волиньради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді спорту та туризму 18 вересня.

Як зазначив депутат Віталій Собко, раніше відбулися спеціальні слухання із цього питання, було напрацьовано документ із пропозиціями. Він наголосив, що Україна посідає перше місце у світі за рівнем дитячого алкоголізму, тому його дивує позиція облдержадміністрації щодо питання алкоголізму. Так, в черговий раз відтерміновується розробка програми, до того ж, заступник голови ОДА Світлана Мишковець у відповіді на рекомендації комісії відповіла, що управління охорони здоров’я ОДА вже розробило План протидії пияцтву та алкоголізму. З його слів, у переліку питань, які пропонується розглянути у програмі є питання, що стосуються багатьох сфер життя, не лише компетенції управління охорони здоров’я.

Про те, що створення чергової програми не на часі, адже це не вирішить проблему, зауважила член комісії Раїса Кучмук.

На те, що питання, які обговорюють під час засідання комісій, часто не цікавлять посадовців ОДА, звернула увагу депутат Валентина Блінова. З її слів, під час слухань на проблему звертали депутати районних рад.

Голова комісії Роман Карпюк нагадав, що під час розширеного засідання комісії лунали конкретні рекомендації. Зокрема, звернули увагу на нелегальне оптове розповсюдження спиртогорілчаних виробів у Ковелі, надавши адреси торговельних закладів, однак, після цього ніхто вирішенням проблеми не займався. Також він зауважив, що не виконується заборона розташування закладів, які продають алкогольні напої у радіусі 100 метрів від шкіл. Так, з його слів, нещодавно чергова така торговельна точка почала працювати поблизу гімназії №21. Він попросив начальника управління освіти ОДА Валентину Загреву звернути увагу на те, що у стометровій зоні навколо гімназії №21 працюють п’ять точок, які продають алкогольні напої. На його думку, до правоохоронців щодо цього повинен звернутися начальник управління освіти Луцької міськради, а якщо він цього не зробить, значить, не відповідає своїй посаді.

«Олега Гребенюка знімуть з роботи, якщо він не реагує на те, що «Базилік» працює через дорогу від школи. Міліція повинна на це реагувати, не давати дозволу. Якщо депутати Луцької міської ради голосують за те, щоб надати дозвіл на торгівлю спиртними напоями такій точці, значить, вони чинять злочин. Є директор 21-ї школи Олег Ковальчук. Я, як голова комісії, звертаюся до нього – чому він не реагує на те, що біля його школи торгують спиртним? Він відповідає своїй посаді? Ні, не відповідає», - зауважив Роман Карпюк.

Для того, щоб присвятити більше уваги питанню, на наступне засідання комісії вирішили запросити керівників УМВС, обласних управлінь освіти та охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 18 Вересня 2014 17:51
Говориться про Мiську раду, до чого тут ОДА?
лучани Показати IP 18 Вересня 2014 18:00
Як Мишковець буде боротися з алкоголізмом, якщо її чоловік дозволив алкоголь продавати біля дверей 4ї школи.
Лучанин Показати IP 18 Вересня 2014 18:10
Ви навіть не уявляєте масштаби проблеми... До реанімації привозять СТІЛЬКИ ДІТЕЙ в стані гострого алкогольного отруєння!!! І це не отруєння сурогатним алкоголем, а просто надмірне вживання звичайних напоїв починаючи з слабоалкогольних напоїв і пива, завершуючи горілкою! Це жах. Ще трохи і зіп"ємся наніц.. Будемо як в Рашці - "с утра выпил - и целый день свободен".. То біда..
Анонім до Лучанин Показати IP 18 Вересня 2014 19:38
а до чого тут рашка..
777 до Анонім Показати IP 18 Вересня 2014 19:47
коментар було видалено
ПРАВ до Анонім Показати IP 18 Вересня 2014 19:52
Чого ви бажаете? Які програми? Адже ті хто їх ніби-то хоче писати самі алкоголепійці!
рол Показати IP 18 Вересня 2014 22:39
Ну й фото поставили - п'яна школярка із здоровенними бантами за столом у шкільній формі ще радянського зразка. Невже на просторах інтернету більш доречних фото не знайшлося? Перше враження, що мова йде про те, що ОДА не хоче боротися із алкоголізмом серед учнів в шкільних їдальнях.
Степан Показати IP 18 Вересня 2014 22:58
Прочитавши заголовок подумав, що нарешті, обговорюється проблема алкоголізму в середині ОДА. А ні, "не тут то било". Вони і далі думають, що люди не бачать як пють в середині ОДА... Страуси
Хіхік до Степан Показати IP 19 Вересня 2014 04:47
Ха-ха! Назва в точку!
Давня знайома Показати IP 19 Вересня 2014 04:46
Коментар Карпюка - в архів ганьби! Це директор школи має реагувати на Базилік? А кур... чим же тоді займатимуться чинуші по адміністраціях? Замість щось зробити - аби пальчиком комусь погрозити і показати який я начальник. От же ж бестолоч! Хоч сам покинь бухати для початку
Ірина Показати IP 19 Вересня 2014 07:54
"до правоохоронців щодо цього повинен звернутися начальник управління освіти Луцької міськради..." Ха-ха! Бідні правоохоронці вже давно повинні були закрити ці точки. А якщо Карпюк такий розумний, то де його звернення в міліцію? Як на мене, є кого карати: тих, хто давав дозволи на торгівлю поблизу школи; правоохоронців, які цього порушення не помічають; Карпюка, який перекидає чужу вину на плечі педагогів. Я не з Луцька, але висловлюю своє велике ФЕ пану Карпюку!
Тверезомислячий Показати IP 19 Вересня 2014 08:01
Хто і де бачив, як в БАРІ чи РЕСТОРАНІ продали неповнолітньому шпанюку спиртне??? А от по всяким кіоскам - запросто. Наприклад навколо тої школи хай не за 100 метрів, але КУПА точок, де продають алкоголь, а не сподобався саме бар... Чи там величезна вивіска "ШКОЛЯР, ЖРИ ВОДЯРУ, ЦЕ КРУТО" висить? Давайте на навчальний рік всі заклади типу бар/ресторан/кафе зробим безалкогольними а то і взагалі всі за місто винесем... П.....ц, даруйте! Є власник, він платить податки, створив робочі місця (люди мають роботу і теж платять податки). Давайте закриєм та задушим все нахрін, бо так чиясь хвороблива уява захотіла. При тому ж Союзі налили б школяру? продали б пляшку? НІ! Так що не в 100, 10 і т. д. метрах справа - нема за 100, захоче - за 500 знайде... Та й в БУДЬ-ЯКОМУ магазині і в першу чергу в супермаркеті на полицях стоїть алкоголь! Жах! Це ж негативно на школярів впливає! Не з бізнесом боріться, а з відсутністю ДИСЦИПЛІНИ в певних його представників - не будуть продавати спиртне неповнолітнім - і ніякої шкоди ніхто не приносить. Продав - ЗАКРИТТЯ закладу/магазину без варіантів з забороною відкриття років 5. P.S. 1) Щось я ніколи біля того Базиліку алкашів табунами (і нетверезих школярів) не бачив, скільки рай йшов повз нього, на відміну від деяких інших "точок". 2) Ні до бізнесу ні до управління освіти відношення не маю. 3) Директор школи, якщо в власника всі документи в порядку, може хіба на поріг напаскудити тому бару - 100 мю, не 100 м..... НЕ ПРОДАЮТЬ шпані і крапка. Ну, Міська рада може звичайно нагадити підприємцю, тільки питання, нащо? Ще пару людей в кризу на біржу?
АТО Показати IP 19 Вересня 2014 22:33
Гребенюк не справляється зі своїми обовязками - тут Карпук правий. Але залишилось чекати не довго. Весною вибори. Мером Романюка уже не оберуть.Окрім того і Романюк і Гребенюк мають пройти люстрацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus