USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У волинського фермера забрали надану землю, яку він не збирався обробляти

11 Листопада 2015 15:27
Прокуратура домоглася визнання незаконними наказів Держземагенства про надання землі фермеру, який не збирався її обробляти. Йдеться про шість ділянок загальною площею 87,25 гектара на території Ладинської сільської ради Любомльського району.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу першого заступника прокурора Волинської області у справі за позовом Любомльського міжрайонного прокурора до Головного управління Держземагенства в області та одного з фермерів.

Скасовано незаконні накази органу контролю про надання дозволу на розроблення проектів відведення шести земельних ділянок загальною площею 87,25 гектара на території Ладинської сільської ради для ведення фермерського господарства.

Оскаржувані накази про розроблення документації із землеустрою на ці земельні ділянки видано ГУ Держземагенства у Волинській області всупереч положенням Закону України «Про фермерське господарство» без відповідного обґрунтування громадянином необхідності отримання таких великих площ земельних ділянок, зазначення перспективи діяльності фермерського господарства, підтвердження наявності необхідної для обробітку землі сільськогосподарської техніки, кількості членів фермерського господарства та наявності в них права на безоплатне отримання земельних ділянок у власність.

Крім цього, відповідно до інформації Державної інспекції сільського господарства у Волинській області, будь-якої спеціальної техніки за фермером не зареєстровано, що свідчить про відсутність реальної можливості обробітку землі та ведення фермерського господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
258 Показати IP 11 Листопада 2015 15:59
знову Василенко зас...ся
Інспектор Показати IP 11 Листопада 2015 17:11
А чому сільгоспінспекція робить такі упереджені висновки? Цей чоловяга може і орендувати техніку... Яка вже недолуга ця Семенючка!!!
Для тих хто на броне Показати IP 11 Листопада 2015 18:16
А землі у нього ще й не було? А що забрали??? Не зрозуміло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus