USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинському місті вшанували Степана Бандеру

9 Січня 2014 17:46
Пам’ятну дошку Провіднику ОУН Степану Бандері відкрили 9 січня 2014 року у місті Ківерці Волинської області за участю громади, мера міста, духовенства, представників Братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура, повідомили учасники заходу.

Відкриття дошки відбулося у день первомученника архідиякона Степана та з нагоди 105-ої річниці з дня народження Героя України.

Захід розпочався з панахиди біля пам’ятника «Борцям за волю України», яку відслужив благочинний Ківерцівського району УПЦ КП митр. прот. Іоан Семенюк зі священиком Олександром Вронським. Після цього учасники заходу зібралися в колону, яка пройшла вулицями міста до районного військкомату, де встановили пам’ятну дошку Степану Бандері, скандуючи патріотичні гасла.

Перед учасниками мітингу виступили голова Братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура Василь Кушнір, мер міста Ківерці Володимир Жгутов.

«Життя Бандери можна охарактеризувати двома словами – жив заради України і помер заради неї. Маючи вироком смертну кару, потім замінену на ув’язнення, він не зламався і не здався, а вірив в ідею і боровся за неї. Йому фактично вдалось зробити те, що не вдалось нікому у ХХ столітті – відродити дух звитяги і боротьби української нації», - наголосив Олександр Вронський.

Додамо, що дозвіл на встановлення пам’ятної дошки на честь Степана Бандери надав Ківерцівський міськвиконком 21 жовтня 2013 року
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Пацифіст Показати IP 9 Січня 2014 17:48
Фашизм і неонацизм процвітає...
Лучанин Показати IP 9 Січня 2014 17:56
Бандера лише герой Ющенка, а не України. Він був провідником не ОУН, а лише її частини - розкольницької ОУН(р). Доля цієї пам’ятної дошки буде така сама, як іншим диктаторам.
Ківерчанин Показати IP 9 Січня 2014 18:04
І зразу в Ківерцях стало жити краще.
Андрій Показати IP 9 Січня 2014 20:28
Хлопці,чому ви так не любите України і Українців ? По-моєму ,коли вже щось коментувати то потрібно мати про те,хоч зелене уявлення .
Антибандерлог Показати IP 9 Січня 2014 21:38
О, буде чим зайнятись...
відповідь Показати IP 10 Січня 2014 09:27
Знаючи неоднозначне ставлення волинян до далеко неоднозначної діяльності цього "діяча", підручні якого сотнями і тисячами відправляли на той світ не тільки безневинних людей, а й колишніх соратників з "мельниківського" крила ОУН, потрібно було перш подумати, а не ліпити її на стіну. Волинь не пальнута Львівщина, де Бандера цар і Бог. І справа не в любові до України. Можна любити Україну, але ненавидіти Бандеру з його прихвостнями, які скалічили не одне життя за просто так.
Андрій Показати IP 10 Січня 2014 21:34
Майте мужність перед тим як озвучити свою точку зору не боятися назвати своє ім"я.По -моєму Ви не здатні легально співіснувати у віртуальному просторі,а претендуєте на істину в останній інстанції.Моя Вам порада,перед тим як озвучувати свою думку з того чи іншого приводу користуйтеся чарівним буквосполученням :"ПО-МОЄМУ".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus