USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинських лісах виявили шкідників, які за три місяці знищують дерева

13 Березня 2016 14:55
У волинських лісах “завелися” шкідники, які за три місяці знищують здорове дерево. Про це працівники Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації повідомили волинським лісівникам під час зустрічі у Маневицькому лісництві, - інформує Громадське.Волинь.

У корі сосни науковці виявили вершинного короїда, який, зі слів експертів, швидко розмножується та знищує здорове дерево за дуже короткий час. У лісі взяли пробу деревини та з’ясували причини захворювання. За словами експертів, шкідник поширився на волинські ліси із лісів Житомирщини.

«Він шкодить дерева, заселяючись під кору, веде активне життя, інтенсивно розмножується. Виїдає найперше луб дерева (частина кори – авт), і паралізує систему, з якої подаються всі поживні речовини з крони дерева до коренів», – пояснює старший науковий співробітник Поліського філіалу Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації Василь Бородавка.

У обласному управлінні лісового господарства повинні вирішити, як боротися із проблемою. Хімічних засобів боротьби в Україні нема. Тому одним із можливих шляхів вирішення проблеми є вирубка лісів, та насадження на їхньому місці нових.

Науковці кажуть, що нові насадження повинні працювати на місці вирубаних дерев вже через 5-7 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дід раціо Показати IP 13 Березня 2016 15:24
ВИХОДИТЬ, УСЮ ДЕРЕВИНУ ТРЕБА СПАЛИТИ. А ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЗАРАЗУ НЕ РОЗВОЗИЛИ ПО ІНШИХ ОБЛАСТЯХ, ЛІКВІДУВАТИ ВСІ ПИЛОРАМИ.
шрек Показати IP 13 Березня 2016 15:53
на двох ногах?
Кліщ Показати IP 13 Березня 2016 16:40
Кватирко теж нещодавно приїхав на цю посаду з Житомирщини, тож робіть висновки.
журналіст з Володими Показати IP 13 Березня 2016 16:55
Це типово для волинських чиновників - казнокрадів. Отже знайшли " тіпа" експерта, заплатили трохи бабла. Експерт зробив " дослідження та висновки". І щоб " якась нібито непереборна епідемія зараза" не поширювалася вже терміново даємо дозволи потрібним і головне своїм людям рубати ліс і " косити бабло" 1. але є одне але...Таких шкідників успішно ( років з пятдесят ) знищили в США, з ними покінчили років десять тому в Німеччині та Австрії. 2. В названих країнах розпилювали з літаків над лісовими масивами необхідні хімікати 3. А за такими " експертами " які дають такі необхідні нашим обласним казнокрадам - лісникам висновки і за тим хто такі " наукові висновки " замовляє давно вже шибениця плаче
лось до журналіст з Володими Показати IP 13 Березня 2016 21:03
20 рокiв тому в одному з львiвських лiсництв, в якостi бородьби з шкiдниками в дубових лiсах зробили обробку хiмiчну з самальота. Результат такий, ось уже 20 рокiв лiс мертвий, а нi гриба, а нi ягоди, в лiсi навiть слiда звiра вже 20 рокiв небачили, лiс мертвий, за то зберегли дуби.
журналіст з Володими до лось Показати IP 14 Березня 2016 11:15
Пане Лось. Не ставте як приклад злодіїв -казнокрадів -лісників з сусідньої , Львівської області. Там такі ж самі безграмотні фітоінспектори як і наші " волинські жуліки -експерти". Ви краще поцікавтеся як гарно, якісно ,грамотно, і головне без шкоди для навколишнього середовища та місцевої флори обробляють ліси від шкідників за Бугом : в Польщі, Австрії, Німеччині, інших країнах , де немає безграмотних " псевдонауковців" та лісників -злодіїв і держслужбовців- казнокрадів!!!!!!
Агроном Показати IP 13 Березня 2016 17:39
Невже таке міг зморозити " науковець"?Всі рослини і дерева поживні речовини беруть з грунту кореневою системою,а наземною системою і кроною засвоюється вуглекислий газ.Ось чому місця де висаджено бкгато квітів,кущів і дерев багаті на кисень.
Сераховичі Показати IP 13 Березня 2016 18:30
Це не "свинячий грип" напав на дерева? І що нам Рівненщині його нема? Це ж всі соснові ліси треба знищити!
копач Показати IP 13 Березня 2016 21:01
там дуже великі поклади бурштина так цей доларовий короїд нашій корупційній владі свій побратим
копач Показати IP 13 Березня 2016 21:08
тепер можна ділянки з короїдами приватизувати і вільно добувати бурштин
копач Показати IP 13 Березня 2016 21:11
там дуже великі поклади бурштина так цей доларовий короїд нашій корупційній владі свій побратим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus