USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.86

У ВР не змогли пояснити відсутність голосів за скасування е-декларування активістів

3 Квітня 2018 23:23
Верховна Рада вдруге провалила спробу скасувати електронне декларування для членів громадських організацій, які борються з корупцією. Нардепи і далі ігнорують наполегливі прохання ЄС та країн G7, які вважають таку практику тиском на антикорупціонерів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мільйонер Олег Ляшко, який з року в рік декларує виграші в лотерею, обрушився на тих, хто отримує з-за кордону гранти на антикорупційну діяльність.

"Якщо вони з-за кордону отримують мільйони, то декларуйте! Нехай народ бачить, що боротьба з корупцією – не менш прибутковий бізнес, ніж сама корупція. І не треба дурити людей, тому що активісти – це ті, хто за покликом серця це робить, а коли ви бабло отримуєте з-за кордону, то в усі часи таких називали агенти впливу, лобісти, зрадники, диверсанти", - заявив радикал.
Скасування електронного декларування для антикорупціонерів передбачали аж шість законопроектів. Але нардепи продовжують ігнорувати наполегливі прохання ЄС та країн "Великої сімки", які вважають таку практику тиском на антикорупціонерів.

Скасування електронного декларування для антикорупціонерів передбачали аж шість законопроектів – і за всі радикали разом з опоблоківцями демонстративно тиснули червоні кнопки, навіть коли йшлося лише про включення до порядку денного.

"Вони хочуть підвести суспільство до думки, що всі однакові, всім є, що приховувати, і давайте зробимо амністію. Вони дуже мріють легалізувати награбоване. Сьогодні той самий Ляшко під розслідуванням антикорупційного бюро щодо незаконного збагачення. Тому що розмір його маєтків, грошей – немає відповіді на запитання, де він це взяв", - заявив представник "Самопомочі" Єгор Соболєв.

Провалив парламент і законопроект Тимошенко, і президентський проект, за котрий обіцяла голосувати фракція БПП, хоча Венеціанська комісія Ради Європи назвала його неприйнятним, бо документ скасовував декларування для активістів, натомість запроваджував громіздку процедуру звітності для антикорупційних організацій. Третина пропрезидентської фракції не підтримала цей проект, попри офіційне задеклароване рішення голосувати за.

"Я думаю, що треба персонально запитати кожного депутата, чому вони не визначилися з цим питанням", - прокоментувала ситуацію представник глави держави в парламенті Ірина Луценко.

У коаліції планують зібрати чергову робочу групу та підготувати закон, за який буде готова проголосувати більшість. Однак вже після другої безуспішної спроби скасувати декларування для антикорупціонерів, доволі очевидно, що справа не у варіанті тексту, а у небажанні депутатів полегшувати життя тим, хто псує його їм самим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 4 Квітня 2018 06:21
Це ще раз підтвердило що це стадо гн*** від якого треба очиситися але не Майданом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus