USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У виправних колоніях Волині виявили системні порушення

3 Грудня 2015 17:13
Прокуратура області здійснила перевірку в Маневицькому районному підрозділі кримінально-виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби України у Волинській області та Маневицькій і Цуманській виправних колоніях.

Встановили низку порушень щодо повноти використання працівниками КВІ повноважень при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та постанов судів про застосування до правопорушників адміністративних стягнень і здійсненні контролю за поведінкою засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Виявили також численні порушення з профілактики злочинності і поводження з в’язнями у виправних колоніях.

З'ясувалося, що у колоніях систематично порушуються вимоги Кримінально-виконавчого кодексу України щодо норм житлової площі на одного засудженого.

Так, у секторі максимального рівня безпеки для чоловіків, засуджених до позбавлення волі на певний строк Маневицької виправної колонії № 42, який розрахований на утримання 24 засуджених, фактично утримується 52.

Крім того, внаслідок неналежної організації виробничого процесу до оплачуваної роботи в колонії залучено 270 засуджених, або 52 % від загальної кількості працездатних осіб.

Адміністрацією Маневицької ВК № 42 недостатньо вживаються заходи задля перекриття каналів надходження до режимної території заборонених предметів. Збільшилася цьогоріч і кількість вчинених засудженими кримінальних правопорушень.

Інженерні засоби охорони та системи пожежогасіння в колонії потребують проведення капітального ремонту та заміни.

Не всі засуджені у Маневицькій та Цуманській виправних колоніях забезпечені одягом єдиного зразка.

Допускаються також порушення вимог законодавства при накладенні на засуджених дисциплінарних стягнень.

Згідно з підсумками перевірки прокуратурою Волині начальнику управління Державної пенітенціарної служби України в області внесено вказівку з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень вимог законодавства, причин і умов, що їм сприяли, та притягнути винних у цих порушеннях до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus