USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Львові обирають Верховного Архієпископа УГКЦ

21 Березня 2011 09:25
У Львові обирають Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької церкви. У Синоді єпископів УГКЦ візьмуть участь 45 єпископів, тож, дві-третини їхніх голосів повинні вирішити долю настоятеля церкви.

Про це інформує телеканал "24".

Якщо ж 12 голосувань будуть безрезультатними нового предстоятеля українських греко-католиків оберуть звичайною більшістю голосів. Ймовірно, що ім'я нового Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької церкви стане відомим уже 24 березня.

Після чого майбутній предстоятель матиме два дні на роздуми прийняти чи відхилити вибір. Згодом обрана кандидатура має надіслати власноручного листа до Римського Архиєрея для затвердження виборів. Після отримання затвердження він складає обітницю виконувати свої обов'язки перед Синодом Єпископів.

Інтронізацію нового глави Української Греко-Католицької церкви, ймовірно,проведуть 27 березня у Патріаршому соборі Христового Воскресіння у Києві. Нагадаємо, 10 лютого Любомир Гузар повідомив про те, що Папа Бенедикт XVI прийняв його зречення.

Очолював Блаженніший Греко-Католицьку церкву впродовж 10 років. Втім, як запевнив після зречення Любомир Гузар - від справ церковних він не буде відходити, а має намір зустрічатись з молоддю, молитись та писати книги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus