USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У черзі за підписом комісара хлопці ночують під військкоматами.ВІДЕО

5 Липня 2013 11:00
Українська молодь приречена ночувати біля військкоматів заради банальних довідок. Бюрократична тяганина виникла через скорочення в армії.

Тисячі молодих хлопців цими днями оббивають пороги вітчизняних військкоматів. Щоби знятися з обліку чи взяти дозвіл на виїзд за кордон їм потрібен лише один підпис військового комісара, однак потрапити до нього можна тільки раз на тиждень через так званий «літній графік» роботи, ідеться в сюжеті ТСН.

Унаслідок цього під вікнами відомств утворюються довжелезні черги ще з вечора дня, котрий передує прийомові. Зокрема, до Солом'янського військкомату столиці завчасно прийшли понад 100 молодих людей. Хлопці склали список, аби все було по-чесному. Прийшов пізніше – номер у черзі відповідний. Час до часу – переклички. Відійшов – загубив чергу, ті хто лишився – посунулися вгору. В очікуванні відвідувачі розмовляють про власні проблеми: хтось не може виписатися з гуртожитку та повернутися додому після завершення навчання, хтось бажає всім присутнім витримки, бо витримати ніч на ногах і без біотуалету – не так уже й легко. Вночі людей щохвилини більшає. О 8:00 натовп пожвавлюється при появі військового комісара.

Серед нагальних питань, до нього було ще одне: чому прийом відбувається лише один день на тиждень? І чим займаються працівники закладу решту 4 робочих дні? Працівники радять питати про особливий графік роботи у Міністерстві оборони. Кажуть, до скорочень у штаті рахувалося 30 осіб, нині ж залишилося 7, з котрих 2 у відпустці, а 1 – хворіє. Тож працюють лише 4.

«Реформування ЗСУ в нас так відбувається», - пояснили у військкоматі. Масові скорочення у відомстві розпочали через перехід на контрактну армію. Попри це в письмовій відповіді міністерство запевнило, що проблему з чергами вирішать, повернувши щоденний графік прийому. Чи станеться це і в Солом'янському військкоматі – питання. Бо працівників, як там пояснюють, просто немає. За день тут устигли пробитися на прийом 150 із лишком душ. Решта, попри обіцянки, про всяк випадок уже формує список на наступний четвер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
NANO Показати IP 5 Липня 2013 11:41
Треба пару дєнєг дати, тоді черга просунеться
Роман Показати IP 5 Липня 2013 11:54
Це совкова тупізна чиновників.І таке всюди. Для отримання довідки миттєво треба дати хабаря.
Вільний Показати IP 5 Липня 2013 13:56
За чергу попасти в армію платити?
Олександр Показати IP 5 Липня 2013 22:02
Бо нікому ті довідки не потрібні... Кого зараз в армію беруть? А в черзі стій...
Жорік Показати IP 6 Липня 2013 09:56
А без підпису військкомата неможна рішити? Навіщо стояти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus