USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд залишив під вартою двох обвинувачуваних у смертельній ДТП в Харкові

24 Липня 2018 21:32
Суд Харкова, в якому розглядається справа про смертельне ДТП на Сумській вулиці 18 жовтня 2017 року, залишив під вартою обох обвинувачених — Олену Зайцеву та Генадія Дронова.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на «Медіапорт».

Суд задовольнив клопотання прокуратури та залишив обох фігурантів справи під вартою на два місяці.

Захист Дронова, як і під час попередніх засідань, просив змінити йому запобіжний захист на домашній арешт. «У мене мама вдома 82 роки. Не має кому за нею доглядати, сусіди доглядають. Мені важко про це говорити, але мене ніхто не чує, нажаль», — сказав сам обвинувачений.

Крім того, вперше за час розгляду цієї справи захист Зайцевої назвав клопотання прокуратури продовжити її тримання під вартою незаконним та необґрунтованим.

Адвокатка Юлія Козирь заявила, що сторона обвинувачення не довела наявність ризику впливу Зайцевої на свідків, потерпілих чи експертів. «Я також хочу підтвердити та підкреслити те, що єдиний той факт, що в санкції статті, яка інкримінується Зайцевій, передбачено тяжке покарання, не може бути підставою для застосування найбільш суворого запобіжного заходу», — наголосила вона.

Проте суд не задовільнив вимоги адвокатів та залишив обох обвинувачених під вартою.

19 липня під час розгляду справи експерт-автотехнік заявив, що правила порушили обидва підозрюваних у скоєнні ДТП — Олена Зайцева на Lexus і Геннадій Дронов на Volkswagen.

Раніше свідок заявив на суді, що у момент ДТП у Харкові Зайцева рухалась із швидкістю понад 100 км/год.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року у Харкові трапилась автомобільна аварія за участю автомобілів Lexus і Volkswagen Touareg. Внаслідок ДТП загинули 6 осіб.

Головною підозрюваною у скоєні ДТП поліція назвала 20-річну Олену Зайцеву, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів без права внесення застави.

Суд також узяв під варту другого учасника ДТП Геннадія Дронова. За даними слідчих, він рухався на жовтий сигнал світлофора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus