USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Ковелі - восьмий міжнародний пробіг. ВІДЕО

12 Травня 2013 13:38
Жодних обмежень - ні вікових, ні фізичних.
Такий девіз міжнародного пробігу, що вже увосьме стартував у волинському місті Ковелі.

Найдоступніший і найдешевший метод запобігання хворобам - це біг. І його варто популяризувати, вважають організатори й учасники акції. Нинішні змагання зібрали фанатів з 5-ти країн світу - від професійних спортсменів до кумедних малюків.

Перший забіг - для малюків. У супроводі дорослих вони долають свої триста метрів. Найменшій учасниці Даринці - ледве за рік. Без пустушки поки що не обходиться. І без руху - ніяк, розповідає мама дівчинки.

Мати учасниці міжнародного пробігу Наталія Семенюк:
«Дуже швидка в мене доця. За нею треба дивитися і дивитися. Діти вже у нас старші, не хочуть бігати, а от меншу хочемо попробувати».

Представників 5-ти країн зібрав цьогорічний пробіг - з України, Польщі, Білорусі, Росії, США. Поляк Славомір Нєдєля тут уперше. Відзначає гостинність українців, а заразом - і різницю в кількості бігунів.

Славомір Нєдєля, учасник міжнародного пробігу:
«Змагання не дуже відрізняються від польських, але різниця - між глядачами. У Ковелі їх набагато більше. А ось у Польщі - значно більше учасників».

Умови змагань - що старший учасник, то довша дистанція. Основний забіг - напівмарафонський.
Завдовжки майже 22 кілометри. У ньому беруть участь уже професійні спортсмени. Очолює колону - 56-тирічний Василь Мельничук. Хоч і прикутий до інвалідного візка, має намір подолати третину дистанції.

Василь Мельничук, учасник міжнародного пробігу:
«Стараюся не підвести самого себе, хочу порадувати внуків. Був раніше керівником танцювального ансамблю «Лісова пісня».

Ковель - колиска вуличних змагань в Україні, переконані організатори заходу. Археологи знайшли у місті артефакти - медалі. Викарбувані на них написи свідчать про те, що нагороди вручали учасникам пробігів на початку минулого століття.

Сергій Панасюк, організатор міжнародного пробігу в Ковелі:
«У Варшаві проводилися марші з 26 року - Сулейовек-Бельведер. І на цих змаганнях приймали участь ковельчани. І у 2004-му започаткували знову ж такі марші. І 8-й пробіг маємо сьогодні».
Медалі з копією раритетних написів отримують усі учасники змагань. Організатори пробігу планують наступного року влаштувати у Ковелі чемпіонат України з напівмарафону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus