USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У Луцьк прибуде Факел Миру. ФОТО

8 Липня 2012 13:16
Український етап Всесвітнього Бігу Гармонії фінішує у Луцьку. Cимволом гармонії і єднання народів світу є палаючий факел, який бігуни передають з рук у руки.

Про це повідомляє Думская.net.

В Одесі відбувся Всесвітній Біг Гармонії. Вранці 7 липня два десятки бігунів перетнули україно-молдовський кордон. А після обіду вони досягли Одеси. Колона бігунів у супроводі машин забезпечення, ДАІ та швидкої допомоги проїхала по Малій Арнаутській і згорнула на Пушкінську в бік центру міста.

Варто зауважити, що це ‒ некомерційна міжнародна естафета, яка проводиться з 1987 року з метою пропаганди ідеалів дружби, толерантності і гармонійного співіснування народів світу, а також здорового способу життя та соціальної активності. Символом гармонії і єднання виступає палаючий факел, які бігуни передають з рук в руки.

Цьогоріч команда стартувала в Португалії 23 лютого. Європейський етап всесвітньої естафети охоплює 45 країн континенту із загальною протяжністю маршруту 24 000 кілометрів і фінішує 8 жовтня у Відні.

Бігуни ж української команди з 7 по 10 липня будуть супроводжувати європейську команду територією Одеської області від кордону з Молдовою до кордону з Румунією. Далі українська команда рухатиметься територіями Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Київської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей з фінішем в Луцьку 28 липня.

Цього року протяжність маршруту естафети в Україні становить близько 1500 кілометрів, тривалість ‒ 22 дні.

Довідково:


Засновник проекту ‒ громадський і релігійний діяч Шрі Чінмой. У різний час Факел Миру тримали у своїх руках багато видних політиків і знаменитостей: мати Тереза, Михайло Горбачов, королева Єлизавета II, Карл Льюїс, Пол Маккартні, Арнольд Шварценеггер і багато інших.

В Україні Всесвітній Біг Гармонії проводиться з 1991 року. За цей час у ньому взяли участь понад 300 000 учасників, які сумарно подолали понад 46 000 кілометрів у всіх областях країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Александр Показати IP 9 Липня 2012 11:52
Жаль, что чуть раньше сюда прибегут. Надо было бы закончить 3.08 на ипподроме. Факел Мира на национал-фашистском Бандерштате - было бы очень символично)).
Юлія до Александр Показати IP 9 Липня 2012 14:49
Щоб ви вже, Сашко, вс..алися і не звізділи, чесне слово! Аж гидко читати!
VSC до Юлія Показати IP 9 Липня 2012 17:45
Капец, а на вид культурная.
Александр Показати IP 9 Липня 2012 15:53
Причем заметьте, я не употреблял слова из лексикона такой чувствительной особы, как вы. Но мне не "гидко", я готов к этому, так как знаю, с кем имею данную переписку)))
VSC до Александр Показати IP 10 Липня 2012 17:12
Да, и кто это?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus