USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку - знову скандал. ФОТО

19 Травня 2013 17:34
Покладання квітів біля Пам’ятного знаку Жертвам політичних репресій У Луцьку завершилось скандалом.

Родичів та живих свідків політичних репресій радянського режиму обурила організація та специфіка проведення заходу. Мовляв, під час мітингу не надали слова жодному свідку тих подій та не було мікрофонів, аби учасників скорботної події почули всі охочі, яких на Замковій площі зібралось приблизно дві сотні.

Про це кореспонденту «Волинських новин» стало відомо під час вшанування жертв політичних репресій у Луцьку 19 травня.

Представників патріотичних громадських організацій, зокрема, і ветеранів Волинського братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура, багато з яких особисто були політв’язнями радянських концтаборів, обурило те, що у єдиний день у році, коли згадують живих жертв репресій, не надали слова для виступу ні представникам влади, ні безпосереднім учасникам тих подій.

«В день репресій репресії продовжуються. Негласно. Поки що не розстрілюють під Луцькою тюрмою», - наголосив голова Братства ОУН-УПА Волинського краю Василь Кушнір.

За його словами, влада не спромоглася організувати ні мітингу, ні забезпечити озвучення заходу, тому почути, що говорив єдиний виступаючий від громадської ветеранської організації «Волинське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих» вдалося одиницям.

Ветеранів ОУН–УПА обурило те, що жоден представник влади не виступив з промовою: «Не виступав міський голова (Микола Романюк), не виступав його заступник (Святослав Кравчук), не виступав заступник голови обласної державної адміністрації (Сергій Ющак), не надали слова народному депутату України Анатолію Вітіву».

На думку Кушніра, було заплановано, щоб не зробити мітинг сьогодні. Він розповів, що неодноразово звертався до ОДА з проханням організувати заходи до дня жертв політичних репресій, але отримував відмову, мовляв, губернатор не схвалює цю ідею.

«За концепцією у день скорботи мітинг не передбачається. Якщо є бажання, організовуйтесь і проводьте мітинги – це ваше право, але органи влади мають лише вшанувати жертв покладанням квітів», - такої думки працівник Волинської обласної державної адміністрації Анатолій Махецький.

За його словами, панахиди, яку відслужили біля пам’ятного знаку, цілком достатньо для такого заходу.
Учасник подій, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт розповів у коментарі «Волинських новинам», що його настрій зіпсований.

«Завжди все було нормально. Чому сьогодні не дати ветеранам слова, я здивований. Я думаю, що це недопрацювання тих людей, які готували цей захід. Я думаю, що це підстава і Романюка, і міської ради», - зазначив посадовець.

Хто організовував мітинг, секретар міської ради не знає, бо вчора він був у відпустці та перебував У Києві.

«Я знаю, що раніше у нас цими заходами займався організаційний відділ. Мало того, я завжди ціную роботу цього відділу, бо вони завжди вміли поєднати всіх людей та їх інтереси. Чому сьогодні вийшло так - не розумію. В нас є ряд громадських організацій, які могли виступити. Якщо ви не хочете, щоб захід політизувався – не надавайте слова жодній політичній силі. Я розумію це, але не надавати слова ветеранським організаціям, представникам політичних репресій – щось тут не так», - підсумував Пустовіт.

Міський голова Микола Романюк вибачився за недопрацювання перед ветеранами УПА, які обступили його з усіх боків після покладання квітів, та пообіцяв організувати повноцінний захід із нагоди річниці Норильського повстання або ж організувати День Героїв, що традиційно відбувався 25 травня.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
дідо Показати IP 19 Травня 2013 18:26
На святкування пєрємого совітських фашистів над німецькими бабла вистачило. Луцьк- місто совітських окупантів.
Доброжелатель до дідо Показати IP 21 Травня 2013 16:54
Что?!! Попросыпалась бендеровщина?!!
Концепція Показати IP 19 Травня 2013 19:03
"За концепцією у день скорботи мітинг не передбачається. Якщо є бажання, організовуйтесь і проводьте мітинги..." Саме тому в обласному центрі при приспущених державних прапорах з чорними стрічками пройшли розважальні заходи на Театральному майдані? Можливо співпадіння, але коли прогулювались, то чули саме російськомовні виступи...
Цікавий Показати IP 19 Травня 2013 19:08
"5. Забезпечити озвучення заходу на Замковій площі." - це цитата з розпорядження міського голови (доречі озвучення було відсутнє). Але запитання, навіщо планувалось озвучення, якщо не планувалось виступів? Мабуть Вітів занадто оперативно з Києва приїхав.
Луцький парубок Показати IP 19 Травня 2013 19:27
А що Кревська біля Пустовіта робить? Знову партію змінює?
Знайка Показати IP 19 Травня 2013 20:16
Воду намутив Клімчук, а дісталось Романюку
Цікавий Показати IP 19 Травня 2013 21:43
А чи має змогу васал кивнути на господаря? васал всі гріхи господаря приймає як власні...
Петро Показати IP 19 Травня 2013 23:31
Дивує інше - а для чого родичам і свідкам комуністичних репресій конче захотілось послухати комсомольців Романюка ,Кравчука і іже с німі? Що,мало наслухались за сімдесят років ?....
Людмила до Петро Показати IP 19 Травня 2013 23:59
І то правда...
Штефан, Луцьк Показати IP 20 Травня 2013 00:06
Все пристойно у порівнянні із Нововолинськом. Там ніякого пам'ятника жертвам репресій, окрім, як совіцькому "визволителю-прикордоннику", зроду не було. А у вас був присутнім мер... У місті шахтарів у темний читальний зал ЦБ, як у нічні пампаси привезли Ярослава Царука із Володимира, ніби кота у мішку. Говорив 10 хв. Потім місцева комуна зашипіла, чорними мамбами, що мовляв немає часу. Виступили ще деякі репресовані та й дали відбій, чи то б пак, амністію, як після смерті вождя всіх часів та народів, Сталіна. Який міський голова? Він радше застрелиться, аніж прийде вшанувати бандерівців.
777 Показати IP 20 Травня 2013 09:33
А брехун Пустовіт знов умив руки... моя хата скраю, нічого не знаю.
Свідок Показати IP 20 Травня 2013 09:43
Оргвідділ із Закрижевською давно потрібно розігнати.
Свідок Показати IP 20 Травня 2013 09:44
Доречі, це вже не перша підстава. І як завжди все повісили на Романюка. Оточення явно працює не його користь.
Микола Показати IP 20 Травня 2013 12:13
А от заказний примусовий мітинг ПР проти фашизму (?) на Меморіалі гримів так, що в навколишніх будинках гриміли вікна.
Микола Показати IP 20 Травня 2013 12:22
В той день Меморіал був "заквітчений" бело-голубимі флагамі і тримали Іх на зразок тих украінців-поліцаів які прислужували німцям під час окупаціі, нинішні манкурти - прислужники бандитам-фашистам з правлячоі партіі. І на таких сятих місцях не можна бути цинічним і не за таку як зараз Украіну загинули наші украінці, імена яких викарбовані на Меморіалі. ГАНЬБА! Запроданцям і фашистам від влади!.
Александр до Микола Показати IP 20 Травня 2013 14:24
А к себе претензий никаких нет?
Комсомол. Показати IP 20 Травня 2013 14:20
Я вижу больше всего "обурився" Пирожик, который ржал с оуновских паркенсонов на все 32 зуба, а Витив, аж закурил от смеха. Все национальноозабоченные расстроились, что не смогли попиариться перед "велилюдним" натовпом. Убогие людишки.
Александр до Комсомол. Показати IP 20 Травня 2013 14:33
Мне просто интересно: а в вашем роду все успешно пережили 37-41 года? Это историю нужно благодарить за такой искусственный отбор?
загреб до Комсомол. Показати IP 20 Травня 2013 14:36
Как там сивочолие ветерани после 9- го отошли уже?Или сивушние масла еще в действии.
Знайка Показати IP 20 Травня 2013 23:05
гарно підмічені на фото дії тих, хто мав би стати на захист ветеранів УПА, але де ж?! Їм не до того!
бу Показати IP 21 Травня 2013 11:21
день скорботы за урками,марадёрами,насильниками.только в нашем регионе может быть такое.позор!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus