USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку гірше жити, аніж в Рівному? РЕЙТИНГИ МІСТ

26 Липня 2013 17:11
Вінниця очолила рейтинг найкращих для життя міст України. За нею «йдуть» Київ, Івано-Франківськ, Чернівці та Львів. А замикає десятку лідерів Одеса. Луцьк у списку - на 24-ому місці, тоді як Рівне посідає 14 сходинку, йдеться в матеріалі Фокуса.

Рівень життя українців оцінювали за 15-ма критеріями. Серед них: кількість населення, динаміка чисельності населення, рівень злочинності, бюджет, прибутки, безробіття, освіта, ділова активність, інфраструктура, культура, комунальні послуги, нерухомість, медичні послуги, екологія та туристична привабливість.

За показниками видання, рейтинг очолила Вінниця. Цікаво, що місто не може похвалитися лідерством за якимось із критеріїв, але в загальній сумі саме Вінниця набрала найбільше балів. На другому місці – Київ. Столиця стала лідером серед інших за розміром бюджету, кількістю вищих навчальних закладів, туристичною привабливістю та кількістю населення.

Разом з тим у столиці доволі високий рівень злочинності та низький рівень доступності житла. На третьому місці – Івано-Франківськ, який вийшов містом із найменшим рівнем злочинності.

На четвертому – Чернівці, місто із найкращою інфраструктурою. На п`ятому – Львів, який разом із Києвом отримав найбільше балів за свою туристичну привабливість. Шосте місце отримав Харків. Місто можна назвати столицею ділової активності України, оскільки воно лідирує саме за цим показником. На сьомому місці – Донецьк, який набрав високі бали у всіх категоріях, але не отримав лідерства в жодній із них.

На восьмому місці – Севастополь, в якому доволі низький рівень злочинності, безробіття, не високі комунальні платежі та гарний бюджет. На дев`ятому та десятому місці – Хмельницький та Одеса. В обох містах низький рівень безробіття та не дорогі комунальні.

Повний список ТОП-50 найкращих міст України:

Вінниця

Київ

Івано-Франківськ

Чернівці

Львів

Харків

Донецьк

Севастополь

Хмельницький

Одеса

Ялта

Суми

Славутич

Сімферополь

Рівне

Южне

Ужгород

Переяслав-Хмельницький

Ізмаїл

Бориспіль

Миколаїв

Коломия

Мукачево

Луцьк

Запоріжжя

Херсон

Комсомольськ

Кривий Ріг

Буча

Кузнєцовськ

Черкаси

Тернопіль

Умань

Чернігів

Мелітополь

Євпаторія

Кам`янець-Подільський

Артемівськ

Дніпропетровськ

Біла Церква

Ніжин

Южноукраїнськ

Калуш

Дрогобич

Житомир

Нетішин

Енергодар

Білгород-Дністровський

Трускавець

Алушта
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
а за кордоном Показати IP 26 Липня 2013 17:12
а за кордоном жити набагато прекрасніше
Гуцул до а за кордоном Показати IP 26 Липня 2013 17:23
Дивлячись за яким кордоном. За східним, в Росії - жити не краще.
Галичанин до Гуцул Показати IP 26 Липня 2013 18:14
Франція, Хорватія... навіть та сама Болгарія!
Лучанин Показати IP 26 Липня 2013 20:56
Цей рейтинт повна туфта. У Чернівцях будинки провалюються крізь землю, у Львові холодна вода подається по графіку, в Ужгороді повно циганів та міжнаціональні відносини складні, Славутич - чоробильське місто, не кажучи за екологічно "чистий" Донецьк чи брудний Сімферополь.
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 26 Липня 2013 22:52
Луцьк -хороше місто!Не треба його принижувати ДУРНИМИ РЕЙТИНГАМИ.Місто розвивається,дороги у місті кращі ніж подекуди у Києві. Нагадати ще про нинішню СНІЖНУ ЗИМУ у КИЄВІ та про київський транспорт та про київську мерію та київські каштани та київські ціни!!! Велика кількість населення не показником високості рейтинга. Мені, наприклад, у Луцьку затишніше.Є один суттєвий недолік,що рівень зарплат доволі низький і це приниження історично склалось із часів СРСР і триває досі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus