USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку «горіла» котельня. ФОТО. ВІДЕО

1 Жовтня 2013 16:44
Ліквідацію вибуху в міській котельні відпрацьовували рятувальні служби сьогодні, 1 жовтня, у Луцьку. Імітацію техногенної катастрофи максимально наблизили до реальності.

Керівником командно-штабного навчання призначили першого заступника директора департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергія Осіпенка.




Так, згідно з сценарієм, до оперативно-координаційного центру ДСНС України надійшло повідомлення про надзвичайну ситуацію – вибух у котельні, що на вулиці Загородній у обласному центрі. Як пояснили рятувальники, «лихо» трапилось через повалене буревієм дерево, що зруйнувало частину зовнішньої стіни та покрівлю будівлі. Унаслідок цього утворилась розгерметизація ввідного газопроводу КП «Луцьктепло» і у приміщенні вибухнув газ.




Далі події розгортались наступним чином: під час пожежі загинуло два працівника, один опинився під обвалом, утім йому «вдалось» вижити. Без теплопостачання залишилось 15 тисяч лучан, які проживають у цьому кварталі обласного центру.




Усе відбувалось настільки реалістично, що мешканці сусідніх з котельнею будинків, вгледівши чорний дим на даху, повиходили з приміщень. Утім, згодом їм пояснили, що уся «катастрофа» - це навчання.




«Пожежу» рятувальники «гасили» з трьох бойових одиниць, тіла «загиблих» винесли з приміщення, а постраждалому, якого дістали з-під обрушених залізобетонних конструкцій, надали невідкладну медичну допомогу.




Опісля, відбулось «засідання» міської комісії з питань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.




Після оприлюднення підсумків навчання, виявилось, що служби цивільного захисту міста впорались із завданням на «відмінно».







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus