USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку може зібратися «кобзарський Майдан»

8 Квітня 2011 13:41
На святкування Дня Незалежності до Луцька хочуть запросити кобзарів з усієї України і навіть з-за кордону.

Про це розповіла 8 квітня начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

Вона каже, що цьогоріч до 20-ї річниці Незалежності у Луцьку мають намір організувати новий для Волині культурно-мистецький захід - «Кобзарський майдан», який відбуватиметься на центральній площі Луцька.

«Це буде цікавим продовження традиційної вже акції «Українська вишиванка». І до нас, я так мрію, з’їдуться і відомі кобзарі, і початківці, і будуть юні кобзарики з музичних шкіл», – каже чиновниця.

«Вони проводитимуть майстер-класи. Я думаю, початківцям буде корисно повчитися, а лучанам і гостям міста цікаво поспостерігати за таким дійством», – додає вона.

Запрошуватимуть на кобзарське віче усіх музикантів, які матимуть бажання і змогу приїхати до Луцька 24 серпня.

«Можливо, виявлять бажання приїхати до нас і кобзарі із закордону. Було б цікаво побачити представників української діаспори», – міркує начальниця управління культури.

«Хочемо, щоб в Луцьку формувалося таке творче кобзарське середовище, починаючи від найменших і до людей старшого віку. Бо унікальне саме по собі кобзарське мистецтво – це те, що вирізняє нашу націю з-поміж інших», – каже Гнатів.

Скільки кобзарів приїде та як саме відбуватиметься захід в управлінні культури поки не повідомляють. Кажуть: тільки-но починають працювати над цією ідеєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus