USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку освятили ікону із мощами святого. ФОТО

11 Травня 2011 15:16
У Свято-Юріївському храмі міста Луцька освятили ікону преподобного Іллі Муромця, у яку вмонтовано частинку мощей святого.
Урочистості відбулися 6 травня, у день пам’яті Великомученика Юрія Переможця.
Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.
Божественну літургію очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Із ним співслужили настоятель парафії, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, духовенство луцьких міського і районного деканатів.
На урочистостях побували начальник Луцького прикордонного загону Олексій Шепілов з офіцерами, голова Братства бджолярів землі Волинської «Ройовий стан» Віталій Приймак, вихованці військового ліцею.
Капелана Волинської обласної лікарні священика Назара Бабія та священика Миколу Лесюка Михаїл нагородив золотим хрестом.
Архієпскоп нагадав, що Ілля Муромець, окрім того, що мав військові досягнення, був ще й неабияким побожником.
«Тому Господь і прославив його нетлінними мощами, що зберігаються в Києво-Печерській лаврі», - додав владика Михаїл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus