USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку повінчали «особливу» пару. ФОТО

25 Листопада 2013 11:57
Таїнство вінчання над парою, у якій і наречена, і наречений – і не чують, і не розмовляють, відбулось у Свято-Пантелеймонівському храмі.

Вінчання звершив ієромонах Ілля (Вишневський), якому ця відповідальна священицька місія випала всього другий раз у житті. Проте молодята, Дмитро і Олена, хотіли, аби повінчав їх тільки отець Ілля. Повідомили у Волинській єпархії УПЦ.

Луцька православна община глухонімих, яка діє при Свято-Покровському кафедральному храмі Волинської єпархії УПЦ, одна з небагатьох таких в Україні. Є вони тільки у Києві, Чернівцях, Львові, Сімферополі.
Проте Таїнство вінчання в Україні звершувалося досі лише у Києві і Львові. Бо нема наразі поширеної церковної практики, як же має проходити ця важлива для віруючої глухонімої людини подія. Священики, які працюють з нечуючими, самі вивчають мову жестів або залучають сурдоперекладачів. Але одна справа – перекласти на мову жестів вірш, а зовсім інша – Святе Письмо.

Отець Ілля вже може прийняти сповідь у своїх підопічних. А в усіх інших справах покладається на співпрацю з сурдоперекладачем Наталією Сидорук. Наталія вже супроводжувала сурдоперекладом Божественну Літургію, яку не так давно для нечуючих людей відслужили у Свято-Покровському храмі. Але текст обряду вінчання освоїла лише тепер. Каже, що напередодні читала його не один раз, аби під час Таїнства вінчання досконало перекладати слова священика. У Львові під час такого вінчання молодятам пояснили тільки суть того, про що говорить священик, у Києві текст з церковнослов’янської мови переклали на російську (бо й пара була російськомовна). А то отець Ілля разом з іншим священиком, отцем Онуфрієм, відшукали гарний український переклад Таїнства вінчання.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Назар Показати IP 25 Листопада 2013 12:15
чудова пара. гарного їм сімейного життя і здоровеньких діточок
dima Показати IP 25 Листопада 2013 14:20
молодці щастя здоровя
Тетяна Показати IP 25 Листопада 2013 15:02
Дуже гарна пара! Щастя Вам!!!
Лідія Показати IP 25 Листопада 2013 15:56
Такі похожі один на одного, дуже гарна пара: хай щастить їм у житті!
лучанка Показати IP 26 Листопада 2013 12:25
Хай Бог благословить на щасливе сімей не життя. Діточок бажаю цій чудовій сімейній парі, розуміння і злагоди.
))) Показати IP 26 Листопада 2013 14:40
на редкость умные и приятные лица.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus