USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку презентували виставку не для всіх. ФОТО

4 Листопада 2008 18:20
Сьогодні, 4 листопада, у рамках святкування 35-річчя «Художнього музею» у ньому презентували виставку «Споглядання і відображення. Малярство початку нової доби». За словами завідувачки музею Зої Навроцької, «виставка презентована не для усіх, не для широкого загалу, а для людей, які зможуть побачити, відчути мистецтво». Про це інформує репортер «Волинських Новин».
У музеї презентовані роботи Костя Борисюка, Галини Івашків, Наталі Кумановської, Сергія Корсая та Андрія Русановича.
Експозицію розгорнуто у трьох залах музею, усього налічується 40 полотен різного формату, неподібних між собою ні за стилістичними ознаками, ні за емоційною напругою, – розповіла пані Навроцька.
Водночас, за словами завідувачки музею, об’єднує їх підкреслено шанобливе ставлення до мистецтва. «Саме ці п’ять митців виділяються із середовища малярства принциповістю та послідовністю діяльності», – сказала пані Навроцька.
Вона вважає, що виставка «Споглядання та відображення» – вузькоелітарного спрямування і не ставить за мету зібрати у залах широке коло відвідувачів. Хоча подивитись на неї буде корисно усім.
Художниця Галина Івашків розповіла, що в її картинах основне місце належить кольору і світлу. «Коли перебуваєш на межі – стаєш надчутливим і тоді починає творити. Це не просто намалювати – це означає підключитися до інформаційного поля», – сказала вона.
У презентації виставки взяв участь музичний гурт «Чорні черешні», виступ якого став подарунком для відвідувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus