USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку пройшов День Героїв. ФОТО

30 Травня 2011 09:28
На Театральному майдані Луцька 29 травня День героїв відзначали спільною молитвою, політичними промовами і стягами, хард-роковими «танцями» та патріотичними піснями.

Після панахиди у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, учасники зібралися до сцени на Театральному майдані. Акція згуртувала декілька сотень лучан і почалася з промов присутніх політиків.

Промовці згадували про подвиги своїх попередників часів ОУН-УПА та радили відстоювати інтереси своєї нації з подібним запалом.

На святі був присутній і депутат Луцькради Богдан Шиба, що став ініціатором святкування більш розважального формату Дня героїв. Зокрема, він пропонував не обмежуватися лише панахидою та спільною молитвою, а й перетворити День героїв на свято з піснями, щоб кожен присутній мій пройнятися духом козацтва, вояків УПА, героїв Крут чи Січових Стрільців.
На площі присутнім роздавали червоно-чорні стрічки, як символіку УПА. Частина учасників тримали у руках великі червоно-чорні стяги та прапори ВО «Свободи».
На святі були помічені секретар міської ради Григорій Пустовіт, очільник обласного Руху Володимир Банада, депутати міськради Андрій Калахан, Павло Данильчук, Олександр Магеровський, керівник Волинського обласного підрозділу впровадження проектів ООН Оксана Гузь, колишня очільниця патронатної служби Луцькради Оксана Гурманська та начальник відділу збереження історичної спадщини міськради Сергій Годлевський.
Паралельно учасники Волинської округа НСОУ Пласт влаштували для лучан експозицію з проекту «Маршрути поколінь» місць бойової слави ОУН-УПА. А також тривав збір коштів на спорудження пам’ятника Степанові Бандері в Луцьку.
Близько до вечора на Дні героїв залишалася переважно молодь, що танцювала під патріотичну рок-музику. На сцені виступали народний артист України Валерій Маренич, лідер джаз-бенду «Мегаполіс» Юрій Поліщук, гурти «Хімцентр» та «Широкий Лан» з міста Калуш.
Організаторами акції стали ГО «Лучани», ВОО «Національний Альянс», Українська Народна Молодь, Волинська округа НСОУ Пласт, Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання молоді, Центр ефективної комунікації.























Довідково:

Свято Героїв відзначають майже 70 років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначення 23 травня як Свята Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.
Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому, що саме в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України в ХХ столітті: 3 травня 1924 року - головний ідеолог державної самостійності України початку ХХ століття - Микола Міхновський; 25 травня 1926 року - головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років - Симон Петлюра; 23 травня 1938 року - засновник і провідник ОУН - Євген Коновалець В роки німецької, а згодом радянської окупації це свято відзначалося у підпіллі. Із проголошення незалежности України його святкування відновлено
.

Слем - дія публіки на музичних концертах, при якій люди штовхаються і врізаються одне в одного. Зазвичай слем виникає на концертах альтернативних і панк-виконавців. Найактивніші дії відбуваються в утвореному натовпом колі перед сценою (так званий «мош піт»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ласкавий Показати IP 30 Травня 2011 09:56
свобода як завжди бикувата. не організовувала цей захід, а приперлась з своїми прапорами. хто вас запрошував сини коломойського?
лучанин Показати IP 30 Травня 2011 10:05
Молодці шибеники, що організували. Нинішній владі зараз не до героїв. І це у патріотичному Луцьку "демократичні комуністи" правлять бал. (за виключенням Пустовіта). Як писала Ліна Костенко "значить суспільство прийняло образу" і дозволило Романюку не святкувати День Героїв. А біля Шиби виявляється є ще кілька старих воїнів. Це приємно, якщо, чесно спостерігати таке в наш час.
суп Показати IP 30 Травня 2011 11:32
Маренич не виступав! так шо шановні журналісти точніше давайте інформацію
анонімус Показати IP 30 Травня 2011 12:23
невже на фотографіях я бачу як народ слемиться? на такому святі? ..ідійоти(
Роман до анонімус Показати IP 30 Травня 2011 20:27
ТИ не шариш... Під таку музику і послемитись не гріх... інша справа що не було людей, а слем на 5 чоловік - це якась фігня...((
Manhattan Показати IP 30 Травня 2011 15:14
а Гузю не завадило б скинути пару кіло, такий молодий парубок, а вже набирає "грицюківської" форми
Горохівець Показати IP 31 Травня 2011 17:54
Manhattan а Гузю не завадило б скинути пару кіло, такий молодий парубок, а вже набирає "грицюківської" форми НЕ ВІРЮ Я ЖИРНИМ...
Слемившийся Показати IP 1 Червня 2011 11:45
..."невже на фотографіях я бачу як народ слемиться? на такому святі? ..ідійоти(.." чому ж ? музика була якраз під слем! А на рахунок 5 чоловік згоден... але ж треба було дати хоч якусь підтримку Широкому Лану!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus