USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрилася «Обернена перспектива». ФОТО

1 Квітня 2011 14:23
У Луцьку в Галереї мистецтв відкрилася виставка робіт волинської художниці Наталії Кумановської.
На ній презентовано 10 творів малярства, що написані художницею протягом 2009-2011 років, - повідомили у Галереї мистецтв.
Це – полотна з фігуративними композиціями. Вони різні за форматом: від об'ємних до зовсім невеликих за розмірами речей. Жоден із творів не демонструвався на інших виставках, розповіла мистецтвознавець Зоя Навроцька.
«Малярство Наталки Кумановської – це тональні вібрації витончених поєднань кольорів, віртуозність контурів, проникливе звучання ліричного настроєвого лейтмотиву, - проаналізувала творчість Кумановської Навроцька. – Однак у всій сув'язі особливостей творчої методи художниці, чи не найважливішим є те, що за видимим спокоєм, мрійливою безконфліктністю образів приховано глибинний зміст, ідеї конкретні та відвічно важливі».
На думку Зої Навроцької, художниця ставить ті питання, які колись ставив своїм полотном Поль Гоген: «Хто ми? Куди йдемо?».
Термін «Обернена перспектива», який дав назву виставці, пояснила сама Наталія Кумановська: «Це традиційний термін, що означає рух людини по річці життя, коли минуле розгортається перед нею, а майбутнє вже за спиною. Те, що пройшло, вбачається більшим монументально і цілісно, а ніж сучасне».








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus