USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку влаштують парад сімей

6 Травня 2011 09:44
У Луцьку вирішили запровадити традицію святкувати Тижня подружжя – у такий спосіб сподіваються подолати кризу сім’ї у суспільстві.

Організатори обіцяють грандіозне свято: сімейний пара, ігри, конкурси, інші розважальні заходи. Про це йшлося 5 травня на прес-конференції організаторів заходу.

Ідея відзначати Тиждень подружжя запозичили в інших міст України, а ті – за кордоном.

Як розповів координатор проекту від Волинського благодійного фонду «Переображення» Сергій Шараєвський, Тиждень подружжя – це міжнародний рух, який має на меті поширювати сімейні цінності в суспільстві.

За його словами, ідею проведення тижнів подружжя запропонували британці Річард та Марія Кейни 1997 року. Зараз у багатьох країнах світу Тиждень подружжя став традиційним та утверджений на національному рівні.

«Суспільство зрозуміло, що є криза сім’ї і потрібно щось робити, - сказав Шараєвський. – Доведено, що подібні проекти сприяють покращенню і зміцненню інституту сім’ї, як такого... Тому ми вирішили запровадити традицію святкування Тижня подружжя у Луцьку».

Сімейне свято пройде у нашому місті з 15 по 22 травня.

Розпочнеться Тиждень подружжя із «гарячої лінії», яка діятиме 13 травня з 10-ї до 15-ї години у Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей а молоді на тему «Соціальні гарантії сім’ї».

14 травня планують відкрити дитячий майданчик у районі ЛПЗ – це буде сучасний спортивно-ігровий комплекс «ДоброДІЙ».
А вже 15 травня буде офіційне відкриття Тижня подружжя. Воно розпочнеться із сімейного параду, що стартуватиме о 15-й годині на Київському майдані, а закінчиться на Театральному.

Участь у параді сімей зможуть взяти усі бажаючі. Захід мають провести під акомпанемент оркестру і з усією необхідною атрибутикою: кульками, транспарантами та гаслами.

Обов’язковою умовою для учасників буде певний дрес-код – верх одягу повинен бути білим.
«Цього ж дня у рамках Тижня подружжя буде відзначатися Фестиваль сім’ї, під час якого на учасників чекають сімейні розваги, гра «Ріпка», конкурс дитячого малюнку на асфальті «Моя сім’я», Арка подружжя та музично-розважальна програма, – розповів секретар ВОБФ «Переображення» Олександр Самрук. – Я впевнений, що завдяки таким заходам наші сім’ї стануть міцнішими.

На думку директора Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліни Галан, подібні заходи потрібно проводити чи не щодня, адже нині спостерігається в Україні знецінення поняття сім’ї, з року в рік збільшується кількість розлучень.

«На жаль, сім’ї не вміють вирішувати проблеми власними зусиллями. Не вміють пробачати один одному, берегти сімейні цінності, поважати свою половинку, і вважають, що найкращим виходом є розлучення, – каже Галан. – Тому потрібно започаткувати гарну традицію відзначати у Луцьку Тиждень подружжя, і робити все можливе для того, аби сім’ї міцніли».

Завершиться Тиждень подружжя 22 травня презентацією нового фільму «Любов» студії «Правда PRO» у Палаці культури міста Луцька.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Розведена Показати IP 6 Травня 2011 13:23
Щось таке придумують. Ви краще позакривайте бари, нічні клуби, а не гроші викидаєте на вітер.
житель міста Показати IP 6 Травня 2011 15:08
а я думаю, що ідея дуже хороша. якщо розпочати з малого, можна зробити велике

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus