USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У міліції відпрацьовують соціальні мережі

18 Березня 2011 10:59
У Головному управлінні боротьби з організованою злочинністю МВС України зізналися, що у своїй роботі активно відпрацьовують соціальні мережі.
Про це повідомила керівник інформаційно-аналітичного підрозділу «Скорпіон», що входить до складу Розвідувально-аналітичного управління ГУБОЗ, підполковник міліції Сніжана Курпан, - пише Дзеркало тижня.
«Ми не тільки послуговуємося програмним забезпеченням відомих фірм, а й самі розробляємо технології, котрі покращують пошук і використання інформації оперативного характеру, що має суворо обмежений доступ. Тут збираються дані про кримінальних «небожителів», їхні зв’язки, минуле, сьогодення і навіть прогнозоване майбутнє», - розповідає Курпан про роботу підрозділу.
Зокрема, за її словами, зараз дуже активно відпрацьовуємо соціальні мережі –«Однокласники», «ВКонтакте», «Facebook» і загалом Інтернет.
«Це дає безмір можливостей, від отримання відеофотоматеріалів і до цікавих повідомлень», - каже Курпан.
Наприклад, за її словами, на форумах обговорень і обміну думками щодо різних тем можна виокремити неймовірно корисні посилання.
Водночас вона підкреслила, що будь-які відомості варто експлуатувати з розумом: «Без знання «рецепта» вони справі не допоможуть, - ідеться про викриття зловмисників. Важливо, щоб напрацьоване нами вчасно підхопили оперативники, які далі формують алгоритм перевірки даних. Якщо вони підтвердяться, вмикається механізм оперативно-розшукової діяльності. І ця рутина дає плоди».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 18 Березня 2011 11:13
Оруэлл был пророк. Большой брат следит за тобой.
Роман Показати IP 18 Березня 2011 16:11
Фак... Треба видалитись з контактів...))) "від отримання відеофотоматеріалів і до цікавих повідомлень" - якшо вони будуть читати мої повідомлення Вконтакті, я їх по судах затаскаю...))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus