USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У небі над Японією помічено російські винищувачі

30 Березня 2011 14:02
Два літаки ВПС Росії вторглися в повітряний простір Японії. Про це 30 березня пише газета "Асахі сімбун" з посиланням на джерела в Міноборони Японії.

За інформацією Українських новин , російські Су-27 і Ан-12 вилетіли з Владивостока і порушили повітряний кордон в районі префектури Акіта 21 березня. Літаки здійснили забір проб повітря, ймовірно для того, щоб оцінити вміст у ньому радіоактивних речовин, викинутих в атмосферу внаслідок серії аварій на АЕС "Фукусіма-1". У Японії дії російських ВПС розцінили як "надзвичайно провокаційний акт".

Як повідомляє "Інтерфакс", в Міноборони Росії відомості про порушення японського повітряного простору літаками ВПС РФ коментувати відмовилися. Тим часом агентство PrimaMedia наводить слова начальника служби інформації і громадських зв'язків ВПС і ППО Далекого Сходу і Забайкалля Сергія Рощі, який запевняє, що "такого не може бути в принципі".

"По-перше, вчора і сьогодні наші льотчики не здійснювали польоти над морем, - заявив Роща (при цьому агентство не уточнює, чому військовий каже про "вчора", тоді як мова в публікації йде про 21 березня). - По-друге, винищувачі Су-27 не мають пристроїв, про які повідомляють японці. Взагалі, забір проб повітря здійснюється максимум на висоті 3 км, винищувачі ж літають набагато вище. І нарешті, якщо навіть уявити собі такий розвиток подій, наші літаки давно б збили".

Нагадаємо, уряд Японії підвищив рівень тривоги в країні до максимального. При цьому прем'єр-міністр Японії Наото Кан заявив, що ситуація на "Фукусімі-1" залишається непередбачуваною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus