USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську можуть закрити шахту. ФОТО

8 Листопада 2013 18:49
Роботи на шахті №1 «Нововолинська» можуть припинити. Життя гірників шахти під загрозою через аварійний підйомник, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Посадова особа територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області, головний державний гірничотехнічний інспектор Західної міжрегіональної державної інспекції нагляду у вугільній промисловості Володимир Троц провів планову перевірку дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на шахті №1 «Нововолинська» ВП «Шахтоуправління «Нововолинське».

Зокрема, найбільш грубе порушення було виявлено на дільниці шахти, де здійснюють підйом та спуск вантажів. Більше того, інспектори виявили проблеми під час експлуатації клітьового підйомного комплексу допоміжного ствола і, якщо шахтарі продовжать ним користуватись надалі, може трапитись аварія.

Заступник начальника Західної мікрорегіональної державної інспекції нагляду у вугільній промисловості Володимир Осадця розповів, що шахту повідомили про проведення планової перевірки ще за десять днів.
«Це була планова перевірка проведена 13 вересня 2013 року, проводив її головний державний інспектор Володимир Троц. В ході перевірки було виявлено 27 порушень і під час експлуатації клітьового підйомного комплексу – клітьового ствола. З них 6 порушень могли створити велику загрозу життю та здоров’ю працівників», - повідомив Володимир Осадця.

Під час проведення перевірки інспектор виявив порушення, які не відповідають вимогам нормативно-правових актів охорони праці. Тож це становить велику загрозу життю людей, які працюють на державному підприємстві.

Зокрема, інспектори під час перевірки зафіксували, що на шахті не проведені виміри зазорів і профільну зйомку армування допоміжного ствола. Окрім цього, вони не виявили експертних висновків на повторне використання привідних пружин парашута ПТКА (випробування парашутів повинно проводитись перед введенням їх в експлуатацію і надалі – не рідше ніж два рази на рік). Також не проведено заміну амортизаційних канатів парашута ПТКА та не полагоджено шарніри гальмівної системи. Однак найцікавіше те, що термін експлуатації каната завершився, а сам експертний висновок на продовження відсутній.

В результаті інспектори встановили, що на шахті відсутні випробувані засоби для спуску та підйому довгомірних та великогабаритних вантажів. Опис цих порушень територіальне управління Держгірпромнагляду у Львівській області виклало у адміністративному позові, з яким звернулось до Волинського окружного адмінсуду.

«Згідно з результатами перевірки директору шахти «Шахтоуправління «Нововолинське» Віктору Ковтуну було вручено перевірки та відповідний припис щодо негайного усунення виявлених порушень. Також за порушення, що створює загрозу життю та здоров’ю працівників, надали адміністративний позов до Волинського окружного адміністративного суду про заборону спуску-підйому вантажів допоміжним стволом шахти. Зараз справу тільки взяв на розгляд адміністративний суд, фактично заборони самої ще немає. За допущені порушення притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу головного механіка «Шахтоуправління «Нововолинське». Мінімальний штраф у розмірі 340 гривень», - поінформував наших кореспондентів Володимир Осадця.

Таким чином, при подальшому виконанні робіт або експлуатації об’єкта, машин і механізмів це нестиме загрозу життю працівників.

Зі слів контролюючих служб, для недопущення спричинення шкоди життю чи здоров’ю працівників на шахті №1 «Нововолинська» є передбачені Законом та Положенням підстави для зупинення проведення робіт по спуску-підйому вантажів допоміжним стволом. Таким чином, наразі роботи припинено до усунення недоліків та приписів інспекторів Держгірпромнагляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus