USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У пенсійному фонді Волині думають, що пенсіонери заживуть краще

6 Жовтня 2013 14:41
На десять волинських працівників – 11 пенсіонерів. Згідно з солідарною системою пенсійного забезпечення така статистика – загрозлива, - інформує ВОДТРК.
Адже згідно з нинішнім темпом старіння населення дефіцит Пенсійного фонду неминуче збільшуватиметься.
Вирішити проблему, актуальну не лише для Волині, а й для усієї України, «обіцяє» пенсійна реформа. І зі слів працівників управління Пенсійного фонду Волині, у них вже є чіткий сценарій запровадження накопичувальної пенсійної системи.
Згідно із трирівневою системою, перший рівень передбачатиме 2% відрахування і потім 5 років по 1% за кожен рік. Другий рівень передбачатиме обов’язкові внески громадян в накопичувальну систему і третій – добровільні внески в недержавні пенсійні фонди. Ця схема і гарантуватиме українцям належне забезпечення.
У Головному управлінні Пенсійного фонду переконують, що пенсіонери, які отримуватимуть виплати за різними схемами, не відчуватимуть нерівності завдяки поступовості впровадження змін. Однак усвідомлюють, що найскладніше у здійсненні реформ – здобути довіру громадян і переконати їх у необхідності змін.
Зараз лише невеликий відсоток волинян на заслуженому відпочинку, які задоволені своєю пенсією, а також нововведеннями у пенсійній системі. Більшість – лише мріє про гідну старість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІЙСЬКОВИЙ ПЕНСІОНЕР Показати IP 6 Жовтня 2013 20:25
За 23 роки незалежності скільки різних фондів і різного роду шарлатанів надурило людей?Я не думаю,що буде дуже багато бажаючих,щоб свої копійки вносити в якісь ненадійні фонди,а потім ці гроші зникнуть і винного в нас не знайдеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus