USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські фермери просять преференцій щодо сплат у Пенсійни фонд

8 Квітня 2015 13:48
Депутати Володимир-Волинської райради просять президента повернути Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героя України, а Кабмін скасувати непомірні платежі у Пенсійний фонд сільгоспвиробниками.

Відповідні звернення до центральних органів влади прийняли сьогодні, 8 квітня, під час позачергової сесії райради.

Втім, щоб сесія відбулася, довелося чекати більше півгодини поки зберуться депутати і в підсумку із 42 районний обранців виконувати свої депутатські обов’язки прибуло 23. Більшість депутатів-освітян, за винятком двох, сесію проігнорували.

Усі чотири питання порядку денного прийняли оперативно та одноголосним підняттям рук.

Так, депутати направили звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради з приводу відновлення пільг з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як розповів заступник голови районної ради Павло Карпюк, 16 березня 2015 року в районі відбулися збори, ініційовані фермерами, до яких приходять листи з Пенсійного фонду з вимогою відшкодувати витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

«Фермери зобов’язали районну раду прийняти звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради для вирішення цього питання на законодавчому рівні. Є в районі такі фермери, які мають відшкодувати Пенсійному фонду суми більші, ніж валовий обсяг їхніх господарств. У підсумку, вони можуть збанкрутувати», - наголосив Павло Карпюк.

Депутат Юрій Михалець запропонував доповнити звернення ще таким пунктом: «Сільгоспвиробників району обурюють інновації в системі податків і зборів, а саме - регулювання податку на додану вартість. Нововведення полягає у створенні проміжних рахунків ПДВ на рівні Держказначейства. Вже перші проплати ПДВ агрофірмами району, в березні цього року, показали тривале неповернення коштів на рахунки сільгоспвиробників протягом 10 і більше днів. Це в час весняно-посівних робіт неприпустимо. Вимагаємо повернутися до старої системи адміністрування і регулювання ПДВ».

Наступне звернення райради було адресоване голові правління Пенсійного фонду України і теж стосувалося відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як пояснив Павло Карпюк, у районі на 16 квітня вже заявлені судові позови від Пенсійного фонду до фермерів, з яких у судовому порядку хочуть стягувати це відшкодування. Тому Володимир-Волинська районна рада просить правління Пенсійного фонду призупинити подачу позовів до юридичного врегулювання проблеми, оскільки у Верховній Раді зареєстрований законопроект, покликаний врегулювати відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Наступним зверненням, яке депутати прийняли і скерували до Президента України, стало звернення щодо відновлення історичної справедливості та повернення Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героя України посмертно.

«Нині ми спостерігаємо, як кривава рука кремлівського імперіалізму намагається задушити нашу державу. Та знову на боротьбу з нею під стягом незалежної України та червоно-чорними стягами УПА стали новітні герої України. Всі ми розуміємо, що боротьба Бандери та Шухевича продовжується, а тому в ім’я цієї боротьби зобов’язані повернути їм звання героя України», - зазначив Павло Карпюк.

Це звернення депутати теж прийняли одноголосно, але з доповненням депутата Юрія Михальця про те, щоб Верховна Рада визнала УПА воюючою стороною у Другій світовій війні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
анонім Показати IP 8 Квітня 2015 13:56
Карпюк переживає за своє фермерське господарство,чого не звернулися про підвищення комунальних послуг-просто це стосується всіх людей і нікому не цікаво о своє треба відстоювати.
Вася Показати IP 8 Квітня 2015 14:23
Якраз Карпюк під цю категорію платників не потрапляє. Хочеш анонім знати чого, дзвони до нього і питай, а гикаєш тут.
З району Показати IP 8 Квітня 2015 14:28
Я бачу по фото, що тільки пані Кревська та пані Гладчук на сесію прийшли з директорів шкіл. А де решта? Невже пенсіонерка і начальник освіти бютівка Ала Мельник решті наказала не приходити? Певно, що так. Коли ця жінка заспокоється? Надю Кревську обгаджує на кожному кроці, а себе не бачить. Люди вже з районо звільняються через її методи правління.
про гниду Показати IP 8 Квітня 2015 17:18
карпючок це нечесть яку треба викорІнювати як зІлля з городу бажано дати двІ норми раундапу щоб вже не вилазив
до вася Показати IP 8 Квітня 2015 17:21
правильно карпюк пІд цю категорІю не потрапляе бо не платив не платить І не збираеться платити податки не хоче Іти до вІйська не дае технІку на фронт хоче тІльки одного керувати там де не мае поняття
Руслан Показати IP 8 Квітня 2015 19:55
Свобода єдина партія яка дбає про район і фермерів. Решта - протирають штани і слухають вусатого Андрійка
Фермер району Показати IP 10 Квітня 2015 10:48
Ми дякуємо за оперативне реагування і скикання позачергової сесії. Багато тих, хто тут слиною бризкає не розуміє навіть суті проблеми. Почалася посівна, грошей на неї не вистачає, а Пенсійний фонд вимагає через суди грошей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus