USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Раді засекретили імена помічників депутатів

29 Червня 2011 16:27
Верховна Рада відмовилася називати імена і загальну кількість помічників-консультантів, які працюють з народними депутатами України.
Навіть попри те, що ці люди щорічно отримують з держбюджету майже 100 мільйонів гривень, – пише Дело.
За законом про статус народних депутатів, кожен із 450 народних депутатів може мати 31 помічника-консультанта. При цьому четверо із трьох десятків помічників можуть бути прийняті у штат, отримавши статус держслужбовця і зарплату.
На створення своєї інтелектуальної свити, пише видання, народні обранці щомісячно отримують із держбюджету по 18 тисяч гривень незалежно від загальної кількості помічників.
Таким чином, 450 депутатам щороку виділяється близько 100 мільйонів гривень на оплату праці консультантів.
Видання «Дело» надіслало запит в Апарат Верховної Ради із проханням надати повний список помічників українських парламентаріїв. Юристи Верховної Ради відмовили у цій інформації.
«Слід враховувати положення частини другої статті 19 Конституції України, згідно з якою органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі та в межах повноважень, що передбачені Конституцією та законами України, та частини другої статті 32 Конституції України, якою не допускається збір, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах нацбезпеки, економічного добробуту та прав людини», – йдеться у відповіді «Делу», яку підписав керівник Апарату парламенту Валентин Зайчук.
Якщо опублікувати список консультантів, то деяким народним депутатам буде досить непросто пояснити громадськості, чому ті чи інші люди опинилися в числі їх помічників, – пише видання.
Прикладом може бути список помічників-консультантів колишнього народного депутата від Партії регіонів Миколи Джиги.
Як пише «Дело», на депутата працює 31 помічник, серед яких був і Микола Миколайович Джига – очевидно, син парламентарія.
У нинішнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, якому вдалося до кінця минулого зими поєднувати високу посаду з мандатом народного депутата, помічником був сирійський бізнесмен Мунзер Юссеф – віце-президент холдингу Hares Group. Це брат колишнього радника президента Віктора Ющенка Юссефа Хареса Абдулрахман (президент холдингу Hares Group).
Крім оплати праці консультантів народних депутатів, у держбюджеті окремо передбачено 1,8 мільйона гривень на відрядження помічників парламентаріїв у виборчі округи – з розрахунку по 4 тисячі гривень на команду кожного народного обранця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Валерій Показати IP 30 Червня 2011 11:42
При такій владі іншої відповіді не чекав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus