USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У селах Шепель і Новостав відзначили престольні свята. ФОТО

29 Серпня 2013 10:45
Громада Свято-Успенського храму села Шепель Луцького району відзначила своє престольне свято 28 серпня – у день, коли Православна церква святкує Успіння Пресвятої Богородиці.

З цієї нагоди у храмі була відслужена урочиста Божественна Літургія, яку очолив благочинний Локачинської округи протоієрей Анатолій. По завершенню божественої Літургії і хресного ходу довкола двох храмів, гостей і парафіян храму привітав настоятель і діти місцевої школи.

До слова, минуле села Шепель дивовижно цікаве. Дев’ять століть тому це поселення мало іншу назву – град Шеполь. Під цією назвою воно згадується в найдавнішому Никонівському літописі (1097р. ) . Село розташоване на правому березі річки Серни, за 17 кілометрів від міста Луцька. До Успенської парафії приписані села Заболотці і Охотин.

Цього року в день головного престольного свята, Успіння Божої Матері, Шепельський храм святковим передзвоном зустрічав гостей. На свято приїхали священики і богомольці сусідніх парафій. Із благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта радість громади розділив і голова Інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук. батюшка передав вітання від владики та вручив церковні нагороди меценатам.

Цей же день, 28 серпня, став особливим для прихожан Свято-Успенського храму села Новостав.
Із благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у храмі була відслужена урочиста Божественна Літургія.

Службу очолив голова Інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, йому співслужив сонм священнослужителів. По завершенню відбувся хресний хід, на якому прихожан було окроплено святою водою.

До слова, саме в цей день минулого року, згідно указу Його високопреосвященства митрополита Ніфонта, парафію очолив ієрей Сергій Миронюк.

Святкування в селі Шепель:











Престольне свято у селі Новостав:







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
атеїста Показати IP 29 Серпня 2013 11:21
Закутувати маленьких дівчаток у хустки - дрімучі азіяти...
атеїсту Показати IP 29 Серпня 2013 13:18
Молодці!Гарно провели пристольне свято. А тобі, атеїста,скажу, що коли зробиш собі обрізання - тоді станеш євреєм!)
атеїста до атеїсту Показати IP 29 Серпня 2013 14:38
Сам зроби собі відгризання, пес ПРИСТОЛЬНИЙ...
Василь Показати IP 29 Серпня 2013 14:05
А де Мартиняк і Пиза? Це ж їх округ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus