USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У спеку українці мають працювати з кондиціонером, душем і перервами

15 Липня 2012 11:01
Віповідно до санітарних вимог українці влітку повинні працювати з кондиціонером, душем і щогодинними перервами.

Про це інформує ТСН.

Роботодавець повинен забезпечити своїм підлеглим комфортні умови праці в літній період. Ідеальне робоче місце існує на папері чиновників: там «прописана» прохолода, можливість прийняти душ та носити сонцезахисні окуляри.

Про кондиціонери, перерви та інші чудові вияви турботи до робітників на практиці ті можуть тільки мріяти. Приміром, у столиці в 30-градусну спеку працівники вкладають асфальт, температура котрого сягає 180 градусів. Вони це роблять із 8-ї ранку до 5-ї дня без жодних спеціальних засобів для охолодження тіла. Чоловіки за власні кошти купують собі морозиво та мінеральну воду.

Скрутно доводиться не лише тим, хто працює прямісінько під палючим сонцем. В кіоску грузинської кухні теж у нелегких умовах пильнують хачапурі. На літо кондиціонер тут встановили, утім, прохолодніше від цього не стало. Продавець каже: пічка все одно розпікає приміщення гірше, ніж сонце – повітря знадвору.

Відповідно ж до санітарних вимог, у спекотну погоду роботодавці повинні створити умови праці – встановити кондиціонери, вентилятори, вікна з тонованим склом та завіси на будинках. А якщо робоче місце надворі – забезпечити спецодяг, головні убори, сонцезахисні окуляри, душ, холодні напої та навіть щогодинні перерви.

За словами заступника санітарного лікаря столиці, хто того всього не має – може сміливо скаржитися на своє керівництво до МОЗ, СЕС, профспілок і служби охорони праці. Пояснює: цього літа до санепідемслужби уже звернулося 55 незадоволених умовами праці. Утім, нікого за підсумками таких звернень так і не покарали. Адже згідно із законодавством, фахівці СЕС зобов'язані повідомляти роботодавця про відвідини за 10 днів. І до візиту санітарної служби усі незручності кудись зникали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 15 Липня 2012 13:46
Саме головне що ні в МОЗ, ні в СЕС, не кажучи вже про підлеглі їм установи, таких умов немає і вони не виконуються. Да, разом зі скаргою можете направляти туди кондиціонери та душові кабінки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus