USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У суботу закінчується Великий піст

23 Квітня 2011 10:23
У Великодню суботу, 23 квітня, закінчується Великий піст - сьогодні згадують про перебування Ісуса Христа у гробі і Зішестя його в пекло для рятування душ померлих, а також готуванню до Великодніх торжеств, що святкуються у ніч із суботи на неділю.

Про це інформує ТСН .

На заутрені Великої Суботи плащаницю обносять навколо храму, підносять до відкритих царських воріт і повертають на "гробницю" посередині храму. Літургія у цей день буває пізніше, ніж звичайно, і з'єднується з вечірнею. На службі читаються п'ятнадцять паремій про спасіння людей хресною смертю Спасителя.

Незадовго до півночі у всіх храмах служиться всеношна, на якій плащаницю віднесуть у вівтар і покладають на престол.

Великодню заутреню, урочисте богослужіння, присвячене воскресінню Христа, звичайно починають опівночі.

Протягом Великої Суботи у храмах відбувається освячення великодньої їжі - яєць, пасок.

Нагадаємо, за Великоднім столом не варто їсти більше 150-200 грамів м'яса, а кількість алкоголю краще скоротити вдвічі-втричі в порівнянні із звичайною дозою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus